Ελλαδα

Καταγγελία για αντιδήμαρχο στη Χίο: Σκότωσε σκύλο και αδιαφόρησε

«Βιαζόταν για να προλάβει ραντεβού του»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος
ΑΡΧΕΙΟ © Unsplash / Rodion Kutsaiev

Χίος: Αντιδήμαρχος καταγγέλεται ότι σκότωσε σκύλο και αδιαφόρησε γιατί είχε να προλάβει ραντεβού

Για τον θάνατο ενός αδέσποτου σκύλου, τον οποίο χτύπησε με το αμάξι του και εγκατέλειψε καταγγέλλεται ο αντιδήμαρχος Χίου, Γιάννης Ξενάκης. 

Την καταγγελία κάνει στο zoosos.gr o δικηγόρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, Παύλος Τομάζος.

Όπως αναφέρει, το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 6 Ιουλίου. Ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε την πράξη του, αλλά δήλωσε πως «βιαζόταν για να προλάβει ραντεβού του».

«Την Πέμπτη 06-07-2023, στις 19:17 το απόγευμα, αντιδήμαρχος της Χίου οδηγούσε το αυτοκίνητο του, κοντά στο χωριό Αρμόλια, όταν προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα έτερο αυτοκίνητο που προπορευόταν. Κατά την προσπέραση και ενώ το αυτοκίνητο του αντιδημάρχου ευθυγραμμιζόταν ξανά στο δεξί τμήμα του οδοστρώματος, παρέσυρε αδέσποτο σκύλο που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου. Κατά την περιγραφή του αυτόπτη μάρτυρα, που ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που προσπέρασε ο αντιδήμαρχος, ο σκύλος εκσφενδονίστηκε στον αέρα και σωριάστηκε στο οδόστρωμα, πεθαίνοντας ακαριαία. Ο αντιδήμαρχος δεν σταμάτησε ποτέ και συνέχισε την πορεία του.

»Ο αυτόπτης μάρτυρας σταμάτησε το αυτοκίνητό του για να ελέγξει την κατάσταση του σκύλου. Το ίδιο έκαναν και άλλοι οδηγοί που τον ακολουθούσαν. Ο εν λόγω κάλεσε την αστυνομία, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί έφυγαν για να μην δώσουν καταθέσεις. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, έλεγξαν τον σκύλο με ανιχνευτή για μικροτσίπ αλλά δεν εντοπίστηκε. Ο αρμόδιος αστυνομικός κάλεσε τον αντιδήμαρχο μπροστά στον αυτόπτη μάρτυρα, όταν μετέβησαν στον Α.Τ. Καλαμωτής για κατάθεση, τον ρώτησε αν όντως είχε χτυπήσει τον σκύλο και ο αντιδήμαρχος απάντησε καταφατικά και επιπλέον ότι βιαζόταν για να προλάβει ραντεβού του.

»Κατά την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, ο αντιδήμαρχος χτύπησε τον σκύλο στις 19:17 και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ενημερώσει στις 19:19, δηλαδή δύο λεπτά μετά. Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, εφόσον κάποιος σκοτώσει ζώο εξ αμελείας σε τροχαίο, οφείλει να καλέσει είτε τον δήμο είτε την αστυνομία για να ενημερώσει. Δεν τίθεται ζήτημα ποινικού αδικήματος στην προκειμένη αλλά μόνο διοικητικής παράβασης με τη μορφή προστίμου 500,00 €, το οποίο επιβάλλεται μόνο αν ο υπαίτιος δεν ειδοποιήσει τον δήμο ή την αστυνομία για την πράξη του».

Χίος - Τι απαντά ο αντιδήμαρχος

Από την πλευρά του ο κ. Ξενάκης σε ανάρτησή του μιλά για «παραλήρημα των αντιπολιτεύσεων για ένα σύνηθες ατύχημα».

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Με αφορμή το παραλήρημα των αντιπολιτεύσεων για ένα σύνηθες ατύχημα με ζώο σε επαρχιακή οδό, λυπηρό μεν αλλά ατύχημα, ειδικά της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Κος Παρλαμάς, του επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κου Τριαντάφυλλου, του μέλους της Συμμαχίας Αξιών Κου Αμέντα, επειδή αφορά Αντιδήμαρχο κι όχι απλό Πολίτη έχω να καταθέσω τα εξής.

»Τόση φαντασιοπληξία και μυθοπλασία θα την ζήλευαν και οι ειδήμονες. Υπερβολική ταχύτητα, εκσφενδόνιση του ζώου στον αέρα, προσπέραση αντικανονική, το ζώο βρισκόταν στην άκρη του δρόμου και πήγε ο Αντιδήμαρχος με υπερβολική ταχύτητα στην άκρη του δρόμου για να χτυπήσει το ζώο, είχε ραντεβού και βιαζόταν, τον ρώτησε τηλεφωνικά η Αστυνομία αν έκανε εκείνος το ατύχημα.

»Αλήθεια από που τα έμαθαν αυτά; Γιατί ρώτησα την Αστυνομία και ο καταγγέλων συμπολίτης, δικαίωμα του, πήρε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα και το μόνο που είπε είναι ότι ο Αντιδήμαρχος δεν σταμάτησε. Πως συνάδει αλήθεια το ένα με το άλλο, αφού η Αστυνομία στο πόρισμα της αναφέρει ότι η καταγγελία του συμπολίτη έγινε στις 19,17 και ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε ως όφειλε στις 19,19, δηλαδή 2 λεπτά αργότερα, βάσει του νόμου 4830/2021 άρθρο 24 παράγραφος 3 άρθρα 34 και 35 που δεν έχει το ατύχημα καμιά ποινική ευθύνη και ούτε πρόστιμο αν ενημερωθεί η Αστυνομία ή ο οικείος Δήμος.

» Στην φώτο είναι μια αλεπού σκοτωμένη σήμερα το πρωί 22/07/23 και το απόγευμα ήταν ακόμα στον δρόμο, σίγουρα από ίδιο περιστατικό. Τόση φτηνή αντιπολίτευση, τόση μανιώδης προσπάθεια για κατακρεούργηση πολιτικών αντιπάλων όχι για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και για το έργο της για τον Τόπο, αλλά για θέματα που δεν έχουν σχέση, αλλά και ο νόμος τα θεωρεί ατυχήματα, είναι προφανές ότι δείχνουν το ήθος, το ανάστημα και εν τέλει ότι οι Πολίτες ξέρουν να αξιολογούν!!! Δεν θα αναφερθώ στις φιλοζωικές που μονοπωλούν την ανθρώπινη ευαισθησία για τα ζώα, αλλά αν θεωρούν ότι τα ζώα πρέπει να προτάσσονται της ανθρώπινης ζωής και εξ αιτίας της απρόβλεπτης εισόδου τους από το βουνό ή αγροτικούς δρόμους σε επαρχιακές οδούς πρέπει να γίνονται ατυχήματα με ανθρώπινες απώλειες δεν το συμμερίζομαι κι ας φροντίζω 11 οικόσιτα 4 σκύλους και 7 γάτες. Κανένα σχόλιο δεν θα κάνω επιπλέον».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ