Ελλαδα

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στη Νέα Σμύρνη

Ο τρίτος αστυνομικός κρίθηκε αθώος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομόφωνα ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή στη Νέα Σμύρνη
© EUROKINISSI

Νέα Σμύρνη: Καταδικάστηκαν δύο αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό εις βάρος φοιτητή την περίοδο του lockdown

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν δύο από τους τρεις αστυονομικούς για τον ξυλοδαρμό φοιτητή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την περίοδο του lockdown, τον Μάρτιο του 2021.

Συγκεκριμένα το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον έναν αστυνομικό σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και τον δεύτερο σε έναν χρόνο με αναστολή. Ο τρίτος αστυνομικός αθωώθηκε, καθώς δεν προέκυψε ότι τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας.

Σημειώνεται πως η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην κατηγορία για βασανιστήρια στον πρώτο αστυνομικό και τη συνεργεία σε αυτά στους άλλους δύο.

«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό», είπε ο Αλέξανδρος, το θύμα της επίθεσης αυτής, μιλώντας στο Attica.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cttmj76kzv7t)

Το χρονικό

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού του νεαρού από τους αστυνομικούς είχε συμβεί στις 7 Μαρτίου το 2021, εν μέσω των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού και είχε προκαλέσει οργή, ξεσηκώνοντας μεγάλες κινητοποιήσεις.

Την ώρα που αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε μία οικογένεια, υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες γι΄ αυτή την κίνηση και κάποιοι νεαροί συζητούσαν με τους ένστολους.

Όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες του κόσμου αλλά και από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, ένας από τους αστυνομικούς έσπρωξε τον έναν νεαρό και του φώναξε «εσύ συλλαμβάνεσαι».

Στη συνέχεια, άρχισε να τον τραβάει και να τον χτυπάει με πτυσσόμενο γκλομπ. Ο νεαρός φώναζε «πονάω», αλλά ο αστυνομικός συνέχιζε να τον χτυπάει, ενώ ο κόσμος του φώναζε να σταματήσει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ