- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Βιβλικές» εικόνες: Καταστροφές από ακρίδες σε Κοζάνη και Έβρο
Έχουν αφανίσει στρέμματα καλλιεργειών
Απελπισμένοι οι αγρότες σε Κοζάνη και στα σύνορα Έβρου-Ροδόπης λόγω των καταστροφών από ακρίδες
Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή από την επιδρομή ακρίδων σε καλλιέργειες του Δήμου Βοΐου στην Κοζάνη.
Οι ακρίδες έχουν αφανίσει δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών με τους αγρότες να είναι σε απόγνωση πλεόν, αφού χάθηκε και η τελευταία τους ελπίδα με την απώλεια και άλλων προϊόντων που βρίσκονται στην παραγωγή, όπως η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.
Ο Παναγιώτης Τσαλίκης από το Καλονέρι Βοΐου Κοζάνης κάνει λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνει ότι σε μια μέρα οι ακρίδες έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τουλάσιχτον 4 στρέμματα των καλλιεργειών του.
Μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις, την ακαρπία στα όσπρια και την καταστροφή των καλλιεργούμενων εκτάσεων, η κατάσταση πλέον θεωρείται πολύ δύσκολη για να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος. Όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει εισόδημα για τους αγρότες στην περιοχή αφού δεν κατάφεραν να συγκομίσουν τα προϊόντα που παράγουν στην περιοχή με τα έξοδα πλέον να τους φέρνουν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.
Επιδρομή ακρίδων και στα σύνορα Έβρου - Ροδόπης
Επιδρομή ακρίδων σημειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στα σύνορα Έβρου-Ροδόπης, στις περιοχές Κόμαρος, Πέραμα, Αύρα, Ατάρνη, Μέστη.
Παρά την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ψεκασμούς από την Περιφέρεια, τους Δήμους αλλά κυρίως από τους αγρότες με τον εφοδιασμό εντομοκτόνων, οι καταστροφές είναι μεγάλες.
Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ ζητάει να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100% των απωλειών τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιο είναι το κόστος;
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.