Ελλαδα

«Βιβλικές» εικόνες: Καταστροφές από ακρίδες σε Κοζάνη και Έβρο

Έχουν αφανίσει στρέμματα καλλιεργειών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακρίδα πάνω σε φυτό
© Unsplash

Απελπισμένοι οι αγρότες σε Κοζάνη και στα σύνορα Έβρου-Ροδόπης λόγω των καταστροφών από ακρίδες

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή από την επιδρομή ακρίδων σε καλλιέργειες του Δήμου Βοΐου στην Κοζάνη.

Οι ακρίδες έχουν αφανίσει δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών με τους αγρότες να είναι σε απόγνωση πλεόν, αφού χάθηκε και η τελευταία τους ελπίδα με την απώλεια και άλλων προϊόντων που βρίσκονται στην παραγωγή, όπως η κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης.

Ο Παναγιώτης Τσαλίκης από το Καλονέρι Βοΐου Κοζάνης κάνει λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνει ότι σε μια μέρα οι ακρίδες έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τουλάσιχτον 4 στρέμματα των καλλιεργειών του.

Μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις, την ακαρπία στα όσπρια και την καταστροφή των καλλιεργούμενων εκτάσεων, η κατάσταση πλέον θεωρείται πολύ δύσκολη για να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος. Όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει εισόδημα για τους αγρότες στην περιοχή αφού δεν κατάφεραν να συγκομίσουν τα προϊόντα που παράγουν στην περιοχή με τα έξοδα πλέον να τους φέρνουν σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Επιδρομή ακρίδων και στα σύνορα Έβρου - Ροδόπης

Επιδρομή ακρίδων σημειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στα σύνορα Έβρου-Ροδόπης, στις περιοχές Κόμαρος, Πέραμα, Αύρα, Ατάρνη, Μέστη.

Παρά την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με ψεκασμούς από την Περιφέρεια, τους Δήμους αλλά κυρίως από τους αγρότες με τον εφοδιασμό εντομοκτόνων, οι καταστροφές είναι μεγάλες.

Με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ ζητάει να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί στο 100% των απωλειών τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ