Ελλαδα

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Βόας έκανε βόλτες σε πάρκο στην Τούμπα

Εικάζεται ότι το φίδι εγκαταλείφθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόας στη Θεσσαλονίκη
© Facebook/Animal Rescue and Defence Squad

Θεσσαλονίκη: Βόας βρέθηκε σε πάρκο στην Τούμπα

Ένας βόας εντοπίστηκε να περιφέρεται σε πάρκο της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη της ομάδας Animal Rescue and Defence Squad, η οποία ενημέρωσε για το περιστατικό με ανάρτηση στο Facebook, κλήθηκαν στο σημείο για να παραλάβουν το φίδι.

Εικάζεται ότι ο βόας ήταν οικόσιτος και είτε ξέφυγε από το σπίτι, είτε εγκαταλείφθηκε.

Η ανάρτηση

«Δεχτήκαμε κλήση από το 100 για ερπετό οχιά σε πάρκο της Τούμπας. Όταν φτάσαμε εκεί, αναγνωρίσαμε έναν μικρό βόα constrictor. Το ζώο έχει πολλές εκδορές από γάτες, είναι αφυδατωμένο και όπως έδειξε η ακτινογραφία έχει πιθανό κάταγμα σε σπόνδυλο. Πιθανότατα άλλη μια εγκατάλειψη. Δεν έχουμε πια λόγια για τις τόσες εγκαταλείψεις ζώων», αναφέρει σε ανάρτησή της η ομάδα.

Δεχτήκαμε κλήση απο το 100 για ερπετό οχιά σε πάρκο της Τούμπας. Οταν φτάσαμε εκεί αναγνωρίσαμε έναν μικρό βόα...

Posted by Animal Rescue and Defence Squad on Sunday, July 2, 2023

Αύξηση στην εγκατάλειψη ζώων

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει την τελευταία τριετία η εγκατάλειψη ζώων, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πλέον αφήνονται στους δρόμους, στα πάρκα και όπου κανείς μπορεί να φανταστεί, σπάνια και εξωτικά είδη - άγρια και οικόσιτα ζώα -, όπως επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας εκ των δύο ιδρυτών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Animal Rescue and Defence Squad», ο 43χρονος Στέλλιος Γερονυμάκης.

«Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα μας μάζεψε δέκα κουνέλια, έξι φίδια, τέσσερα ιγκουάνα και αρκετές χελώνες», τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως ο ίδιος επισημαίνει, πριν από δύο εβδομάδες η ομάδα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν ιδιώτη, ο οποίος τους ενημέρωνε ότι «έχω δύο πύθωνες και ένα ιγκουάνα, τα οποία πήρα από γνωστό μου ο οποίος τα είχε πάρει από τον ιδιοκτήτη τους. Αν δεν δεχθείτε να τα πάρετε, θα τα αφήσω στο δρόμο», αναφέρει ο κ. Γερονυμάκης, λέγοντας δε ότι «τουλάχιστον ο συγκεκριμένος κύριος φέρθηκε πιο έντιμα και δεν τα παράτησε αμέσως στο δρόμο, αλλά μας πήρε πρώτα τηλέφωνο. Φυσικά, πήγαμε και τα πήραμε εννοείται».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ