Ελλαδα

Η στιγμή που καρχαρίας περνά δίπλα από σκάφος στη Σέριφο

«Πάγωσαν» νεαροί ψαράδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καρχαρίας
© Unsplash

Σέριφος: Ένας καρχαρίας πέρασε «ξυστά» από σκάφος νεαρών - Δείτε βίντεο

Μια απρόσμενη συνάντηση με έναν… καρχαρία είχε μία παρέα νεαρών οι οποίοι βρέθηκαν στη Σέριφο για διακοπές και είχαν πάει για ψάρεμα.

Οι νεαροί βρίσκονταν πάνω στο ταχύπλοο σκάφος τους, όταν είδαν να περνάει δίπλα τους στη θάλασσα ένας καρχαρίας που φαίνεται να φτάνει τα τρία μέτρα σε μήκος.

Το βίντεο αναρτήθηκε πρώτα στο διαδίκτυο, ενώ αναμεταδόθηκε και από την εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο, πρόκειται για καρχαρία Μάκο.

Άλλος ένας Μάκο καρχαρίας. Θα βάζουμε συνέχεια δημοσιεύσεις με καρχαρίες μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας...

Posted by Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας on Wednesday, June 28, 2023

Τι πρέπει να κάνουμε αν δούμε καρχαρία στη θάλασσα

Για την εμφάνιση καρχαριών στις ελληνικές θάλασσες μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ και ισχυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας, ο οποίος έδωσε οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κανείς αν έρθει αντιμέτωπος με καρχαρία.

Σύμφωνα με τον ειδικό, πιθανότατα στη συγκεκριμένη περίπτωση να επρόκειτο για γλαυκοκαρχαρία, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

«Είναι θηρευτής κορυφαίος, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί αν προκληθεί», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι δεν τους συναντάμε συχνά.

«Υπάρχουν λευκοί καρχαρίες στο Αιγαίο, από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνισή τους. Έχουμε πολλά είδη, αλλά η συχνότητα που τους εντοπίζουμε είναι πολύ μικρή. Ελάχιστη η πιθανότητα να δαγκώσει άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Βιολογίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίκληρας, αν κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή είναι να μην προκαλέσει το ζώο και να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να μην έρθει σε επαφή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cto59m8acbnl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ