Ελλαδα

Απάτη χιλιάδων ευρώ με botox και υαλουρονικό οξύ από βραβευμένη επιχειρηματία

Eπικίνδυνα σκευάσματα, χωρίς έγκριση από τον ΕΟΦ

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απάτη χιλιάδων ευρώ με botox και υαλουρονικό οξύ από βραβευμένη επιχειρηματία
© Unsplash+ / In collaboration with Getty Images

Παράνομη διακίνηση botox και υαλουρονικού οξέος από βραβευμένη επιχειρηματία στον χώρο της αισθητικής

«Χρυσές δουλειές» έκανε μια 54χρονη επιχειρηματίας, πασίγνωστη στον χώρο της γυναικείας περιποίησης, αφού πωλούσε σε χαμηλές τιμές προϊόντα που εισήγαγε παρανόμως από τρίτες χώρες.

Πρόκειται για botox, υαλουρονικό οξύ και μάσκες αισθητικής για το πρόσωπο, οι οποίες δεν είχαν έγκριση από τον ΕΟΦ. Έθετε σε κίνδυνο τους εκατοντάδες πελάτες της, κέντρα αισθητικής, ιατρούς και ιδιώτες, αφού τους πωλούσε μη εγκεκριμένα προϊόντα. Κανένα από τα θύματα της, ωστόσο, δεν σκέφτηκε ποτέ ότι κάτι μπορεί να μην πηγαίνει καλά, αφού πρόκειται για βραβευμένη επιχειρηματία στον χώρο της γυναικείας ομορφιάς.

ΕΛ.ΑΣ.: Eπικίνδυνα τα σκευάσματα της 54χρονης

Η 54χρονη που συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ήταν η χαρακτηριστική περίπτωση ανθρώπου που πολλοί γιατροί ανέφεραν πως «έπεσαν από τα σύννεφα». Γνωστή για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, τις οποίες μάλιστα φρόντιζε να γνωστοποιεί στο προφίλ που διατηρούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Από εκεί, οποιοσδήποτε μπορούσε να παραγγείλει τα «καλούδια» σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.

Υαλουρονικό οξύ, botox και μάσκες περιποίησης προσώπου από 120 ευρώ ανάλογα με το είδος των προϊόντων και την ποσότητα. Οι παραγγελίες προς τους πελάτες, έφευγαν αδιάκοπα καθημερινά. Μάλιστα, είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, έπειτα από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, να προσλάβει προ μηνός έναν νεαρό για να μεταφέρει τα δέματα στους ενδιαφερόμενους, αφού η ίδια δεν προλάβαινε τις παραγγελίες.

Γνωστά κέντρα αισθητικής, γιατροί στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές, τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια προάστια, αποτελούσαν ορισμένους εκ των μεγάλων πελατών της. Οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές των προϊόντων της, άφηναν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι όμως δεν αναλογίζονταν ότι οι ενδείξεις στις ετικέτες στα Τούρκικα και τα Πολωνικά, ίσως να έκρυβαν παγίδες.

Οι εισαγωγές των προϊόντων γίνονταν μέσω της ίδιας ή ακόμη και μέσω κούριερ από Τουρκία και Πολωνία. Προϊόντα που δεν είχαν λάβει έγκριση από τον ΕΟΦ διακινούνταν σε γιατρούς και κέντρα αισθητικής με τελικούς αποδέκτες γυναίκες που έδωσαν σεβαστά ποσά για την περιποίησή τους.

Ποια είναι η βραβευμένη επιχειρηματίας

Η 54χρονη δραστηριοποιείται χρόνια στον χώρο των προϊόντων περιποίησης για τις γυναίκες. Έχοντας την αποθήκη της στο Χαλάνδρι, εκεί παραλάμβανε τα προϊόντα και ετοίμαζε τις παραγγελίες για τους πελάτες της. Φαίνεται ότι τη δουλειά την είχε στήσει το 2019.

Μάλιστα, δύο χρόνια αργότερα, το 2021, είχε βραβευτεί στα «Medical Beauty Awards 2021». Μια βράβευση που πολλοί ήταν αυτοί που είχαν πει πως ήταν κάτι αναμενόμενο αφού είχε αποκτήσει επαφές με πολλούς γνωστούς γιατρούς της Αττικής τους οποίους προμήθευε «άμεσα και με τα καλύτερα προϊόντα».

Στο προφίλ της, οι αναρτήσεις φωτογραφιών με επώνυμους αλλά και τα προϊόντα της ήταν συνεχείς. Οι άνθρωποι που προμηθεύονταν προϊόντα από την ίδια, ανέφεραν στους αστυνομικούς πως δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως τα προϊόντα της, δεν ήταν νόμιμα. Κάτι όμως που τίθεται υπό αμφισβήτηση, αφού πως γίνεται να παραλάμβαναν χωρίς να ελέγχουν. Πιθανόν, εκτιμούν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, η επαγγελματικής της επιτυχία και η αναγνωρισιμότητα της ήταν αρκετά ώστε να μην χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις.

Η 54χρονη επιχειρηματίας και ο υπάλληλος της οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί έστειλαν προς εξέταση τα 226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως) και τις 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής, που βρέθηκαν στην αποθήκη της στο Χαλάνδρι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ