Ελλαδα

Πέθανε η ηθοποιός Ξένια Ζερβού, κόρη του Παντελή Ζερβού

Σε ηλικία 77 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ξένια Ζερβού και ο Παντελής Ζερβός
© Facebook / Σπύρος Μπιμπίλας

Ξένια Ζερβού: Πέθανε η ηθοποιός, κόρη του Παντελή Ζερβού σε ηλικία 77 ετών - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Η ηθοποιός Ξένια Ζερβού έφυγε από τη Ζωή σε ηλικία 77 ετών, όπως έκανε γνωστό σήμερα (26.6) μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας. Η Ξένια Ζερβού ήταν κόρη του ηθοποιού του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου, Παντελή Ζερβού.

Ξένια Ζερβού - Η Ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

«Έφυγε από κοντά μας το Σάββατο η αγαπημένη, σεμνή συνάδελφος που την είχαμε απολαύσει σε τόσους ιδιαίτερους χαρακτηριστικούς ρόλους στο Θέατρο, η Ξένια Ζερβού, λατρευτή κόρη του σπουδαίου μας ηθοποιού Παντελή Ζερβού. Γεννημένη στις 3 Αυγούστου 1946, υπηρέτησε με πολλή αγάπη την τέχνη μας. Καλό ταξίδι πάντα χαμογελαστή Ξένια μας… Από όλους εμάς συλλυπητήρια στην οικογένεια σου…», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Εφυγε από κοντά μας το Σάββατο ή αγαπημένη σεμνή συνάδελφος που την είχαμε απολαύσει σε τόσους ιδιαίτερους...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Monday, June 26, 2023

Ξένια Ζερβού: Η αδελφή της είχε ταφεί ζωντανή στα 12 της χρόνια

Ο Παντελής Ζερβός και η σύζυγός του είχαν αποκτήσει τρία παιδιά. Η 12χρονη Ευδοξούλα, αδελφή της Ξένιας Ζερβού, έχασε τη ζωή της στον μεγάλο σεισμό του 1956 στη Σαντορίνη όπου η οικογένεια έκανε διακοπές. Ο Παντελής Ζερβός δεν βρισκόταν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, αλλά είχε παραμείνει στην Αθήνα λόγω θεατρικών υποχρεώσεων. Τα 7,5 Ρίχτερ που έπληξαν το νησί άφησαν πίσω τους 58 νεκρούς. Ο Παντελής Ζερβός πληροφορήθηκε τον χαμό της κόρης του ενώ έφτανε στο θέατρο από έναν συγγενή του. Έπαιξε κανονικά στην παράσταση και όταν επέστρεψε στα καμαρίνια λιποθύμησε. Το παιδί κηδεύτηκε κανονικά, αλλά όταν ήρθε η ώρα της εκταφής αποκαλύφθηκε ότι η μικρή είχε ταφεί ζωντανή, αφού ο σκελετός ήταν γυρισμένος στο πλάι και το στόμα του παιδιού ανοιχτό. Η 12χρονη φέρεται να συνήλθε ενώ ήταν στον τάφο και έκανε ελάχιστες απέλπιδες προσπάθειες να ανασάνει.  

Η κόρη του Παντελή Ζερβού αποκαλύπτει συγκλονιστικές αλήθειες της ζωής του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ