Ελλαδα

Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Τελειώνει η αγωνία των υποψηφίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2023: Στις 29 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023: Στις 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Στις 29 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας η τελική καταχώριση των βαθμολογιών θα ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου και στη συνέχεια η δεματοποίηση των αποκομμάτων με τις τελικές βαθμολογίες θα αποσταλεί στα σχολεία μέχρι το πρωί της 29ης Ιουνίου.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Πανελλήνιες 2023: Η ώρα των μηχανογραφικών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

Με την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2023 αρχίζουν ήδη να προβληματίζονται για τη συμπλήρωση των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, «τα παιδιά πρέπει να επιδείξουν πολλή προσοχή. Πρέπει να μελετήσουν τους Οδηγούς Σπουδών των Τμημάτων στις Σχολές ενδιαφέροντος, να διερευνήσουν τις προοπτικές για μεταπτυχιακές σπουδές αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση, να επιλέξουν τις σχολές που τους αρέσουν πραγματικά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ