Ελλαδα

Παιδόφιλος συνελήφθη στη Ρόδο και οδηγήθηκε στη φυλακή

Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
(φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Ρόδος: Συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή παιδόφιλος - Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου

Ένας Έλληνας 51 ετών, που είχε καταδικαστεί για προσπάθεια αποπλάνησης ανηλίκων και σεξουαλική κακοποίηση, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφαλείας.

Ο φυγόποινος συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για προσέλκυση παιδιών για σεξουαλική εκμετάλλευση, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο παιδόφιλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος εξέδωσε εντολή για την κράτησή του σε κατάστημα φυλάκισης.

Οι ποινές στην Ελλάδα για την αποπλάνηση ανηλίκων

Η αποπλάνηση ανηλίκων αποτελεί ποινικό αδίκημα στο Ελληνικό Ποινικό Κώδικα, με σκοπό την προστασία της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας των ανηλίκων. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι δράστες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικα παιδιά για σεξουαλικούς λόγους αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα. Οι ποινές για αυτό το είδος εγκλήματος μπορεί να είναι φυλάκιση έως και 10 χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης και τις συνθήκες κάθε περίπτωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ