Ελλαδα

Άνοιξε ο σταθμός του ΗΣΑΠ «Νέα Ιωνία» - Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα

Με εντολή της ΕΛΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταθμός ΗΣΑΠ
Σταθμός ΗΣΑΠ © ΑΠΕ-ΜΠΕ

 ΗΣΑΠ: Άνοιξε ο σταθμός στη Νέα Ιωνία - Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα - Με εντολή της ΕΛΑΣ

Άνοιξε ο σταθμός της Γραμμής 1 του Μετρό στη Νέα Ιωνία που έκλεισε νωρίτερα έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Η κίνηση, πλέον, διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρη τη Γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά.

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα άγνωστος αριθμός κάλεσε στις 12:36 την Τρίτη 20/6 στο 100 και είπε ότι σε 45 λεπτά θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας.

Ποινές στην Ελλάδα για Τηλεφωνήματα-Φάρσες για Βόμβα

Η πρακτική των τηλεφωνημάτων-φάρσων για βόμβα αποτελεί σοβαρό αδίκημα και αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα από το ελληνικό νομικό σύστημα. Τέτοιου είδους πράξεις θεωρούνται απειλητικές, παραβιάζουν τη δημόσια τάξη και δημιουργούν ένταση και αναστάτωση στην κοινωνία. Ο σκοπός των ποινών είναι να διασφαλίσουν την προστασία του κοινού και την αποτροπή τέτοιων πράξεων.

Στην Ελλάδα, οι ποινές που επιβάλλονται για τηλεφωνήματα-φάρσες για βόμβα καθορίζονται από τον Ποινικό Κώδικα. Συγκεκριμένα, όποιος προκαλεί αναστάτωση με την απειλή ύπαρξης βόμβας μέσω τηλεφώνου ή άλλου επικοινωνιακού μέσου, τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε χρόνια. Επιπλέον, εάν η πράξη προκαλεί σοβαρή αναστάτωση, επιβάλλεται αυξημένη ποινή που μπορεί να φτάσει έως και δέκα χρόνια φυλάκισης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ