Ελλαδα

«Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται»: Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Πού αποδίδει το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μεγάλος σεισμός στη χώρα μας από τα τέλη του 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος
© Facebook/Gerasimos Papadopoulos

Σεισμός: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ζητά τήρηση κανονισμών και προσεισμικό έλεγχο κτιρίων

Για το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί μεγάλοι σεισμοί στη χώρα μας από τον Νοέμβριο του 2021 προειδοποιεί ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για «σεισμική άπνοια».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει ότι από τον Νοέμβριο του 2021 έως σήμερα στον ελλάδικο χώρο έχουν σημειωθεί μόνο τέσσερις σεισμοί από 5,5 έως 5,9 Ρίχτερ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9».

Κάτα τον σεισμολόγο, «διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δηλαδή 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής».

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Δείτε την ανάρτηση:

Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται! Έχω αναφέρει ξανά ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός...

Posted by Gerasimos Papadopoulos on Sunday, June 18, 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ