Ελλαδα

Εθνικό πένθος: Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τι ισχύει για προαγωγικές εξετάσεις και Δημοτικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τετράδιο απαντήσεων για τα θέματα στις Πανελλήνιες 2023
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Εθνικό πένθος: Κανονικά θα διεξαχθούν τις επόμενες δύο μέρες οι Πανελλήνιες και οι προαγωγικές εξετάσεις

Κανονικά θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες οι Πανελλήνιες και οι προαγωγικές εξετάσεις, καθώς δεν επηρεάζονται από την κήρυξη εθνικού πένθους λόγω του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Παρομοίως, ομαλά θα ολοκληρωθούν και τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς, κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 για τα θύματα του τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, «με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Το τριήμερο εθνικό πένθος θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 16 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων

Σημειώνεται ότι αύριο και μεθαύριο οι Πανελλήνιες ρίχνουν «αυλαία» για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες από τα ΕΠΑΛ, καθώς εξετάζονται στα τελευταία μαθήματα ειδικότητας.

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφιακά Συστήματα. Την Παρασκευή 16 Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας, με την εξέταση των εξής μαθημάτων: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Από το Σάββατο 17 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων τόσο για τα ΓΕΛ όσο και για τα ΕΠΑΛ, αρχής γενομένης με τα Αγγλικά.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων:

Εθνικό πένθος: Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ