Ελλαδα

Ηλικιωμένος κτηνοτρόφος αποπειράθηκε να σκοτώσει 47χρονο συγχωριανό του στο Πήλιο

Καταγγελία ότι πυροβόλησε προς το μέρος του την ώρα που κοιμόταν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζώα σε βοσκοτόπι
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΗΛΙΑ ΜΑΡΚΟΥ

Πήλιο: Απόπειρα δολοφονίας 47χρονου από συγχωριανό του - Η καταγγελία και η χρόνια διαμάχη για τα βοσκοτόπια

Για απόπειρα δολοφονίας κατηγορείται ένας 72χρονος κτηνοτρόφος στο Πήλιο, καθώς 47χρονος κατήγγειλε ότι το Σάββατο (10.6) πυροβόλησε προς το μέρος του την ώρα που κοιμόταν σε χώρο κοντά στο ποιμνιοστάσιο του.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο 47χρονος ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ μετά από έρευνα στον χώρο διαπιστώθηκε πως ο πυροβολισμός έγινε με 9βολο φυσίγγι, με τα περισσότερα σκάγια να βρίσκονται διασκορπισμένα στην επιφάνεια του πάνελ και μόνο ένα να το έχει διαπεράσει. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει εντοπιστεί. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας, ο 72χρονος αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία σε βάρος του ίδιου προσώπου. Συγκεκριμένα, πριν περίπου δέκα χρόνια είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί καθώς είχε αποπειραθεί να βάλει σκοτώσει τον 47χρονο -σήμερα- άνδρα. Ο κτηνοτρόφος είχε χρειαστεί να μείνει για 10 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ νοσοκομείου. 

Πήλιο - Αρνείται τις Κατηγορίες ο 72χρονος

Οι δύο άνδρες ζουν μόνιμα με τις οικογένειές τους στο χωριό και -όπως αναφέρει το thenewspaper.gr- ασχολούνται και οι δύο με την κτηνοτροφία, ενώ είναι ιδιοκτήτες μαντριών. Φέρεται να έχουν χρόνια αντιδικία σχετικά με την ιδιοκτησία χωραφιών στην περιοχή που χρησιμοποιούν ως βοσκοτόπια.

Σε ό,τι αφορά την καταγγελία για τη νέα απόπειρα δολοφονίας, ο 72χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως το συμβάν δεν έγινε ποτέ και είναι σκηνοθετημένο από τον αντίδικό του. Πάντως, στην κατάθεσή του ο 47χρονος είπε πως είδε τον 72χρονο, ενώ άκουσε κλείσιμο πόρτας αυτοκινήτου και υπέθεσε πως διέφυγε με αυτοκίνητο.

Ο 72χρονος ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν οδηγεί, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που κάνουν δύσκολη τη μετακίνησή του. Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν έχει όπλο. Ο ηλικιωμένος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ