Ελλαδα

«Επικίνδυνες ημέρες η Κυριακή και η Δευτέρα»: Η πρόγνωση Μαρουσάκη για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

Αναλυτική πρόγνωση για τη νέα αστάθεια

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκες με ομπρέλες στο κέντρο της Αθήνας προστατεύονται από αστάθεια του καιρού που εκδηλώνεται με καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Επικίνδυνες μέρες η Κυριακή και η Δευτέρα - Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Οι περιοχές με έντονα φαινόμενα

Άστατος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως την Κυριακή (11.6). Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι δύο επικίνδυνες ημέρες. 

Ο μετεωρολόγος του OPEN σημειώνει ότι η αστάθεια του καιρού θα είναι περιορισμένη σήμερα Παρασκευή (9.6), ενώ πυροδότησή της θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η Κυριακή θα είναι μια δύσκολη ημέρα από τις απογευματινές ώρες με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι θα βλέπουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται από την ξηρά, θα επηρεάζουν όμως και θαλάσσιες εκτάσεις του Αιγαίου, ιδιαίτερα προς το δυτικό και βόρειο. Δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να συνοδεύονται ακόμη και από χαλάζι, μεγάλο όγκο νερού και κεραυνούς.

Σύμφωνα με την ίδια πρόγνωση, η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με αστάθεια, η οποία θα υποχωρήσει την Τρίτη και την Τετάρτη. Από την Πέμπτη αναμένονται νέες βροχές και τοπικές καταιγίδες. 

Περιορισμένη η αστάθεια σήμερα, πυροδότηση της αστάθειας τις επόμενες ημέρες με την Κυριακή και τη Δευτέρα να είναι δύο...

Posted by Klearhos Marousakis on Thursday, June 8, 2023

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό του Σαββατοκύριακου

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct7si2at4jux)

O καιρός σήμερα, Παρασκευή (9.6) - Η πρόγνωση του Meteo

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και στα ανατολικά έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες στα νότια οι άνεμοι θα γίνουν νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός σήμερα, Παρασκευή (9.6): Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην κεντρική Μακεδονία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα νησιά τους 26 με 28 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 και στα ηπειρωτικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μέχρι το απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct7vay55ot9l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ