Ελλαδα

Αλλάζει απότομα ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βροχές και καταιγίδες

Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Αλλάζει απότομα ο το Σαββατοκύριακο: Βροχές και καταιγίδες
© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό ο το Σαββατοκύριακο: Βροχές και καταιγίδες - Η πρόγνωση Μαρουσάκη 

Αλλάζει ξανά το σκηνικό του καιρού στη χώρα, καθώς το Σαββατοκύριακο (10-11/62023) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open στην προσωπική του ιστοσελίδα marousakis.gr, «με τις ασταθείς αέριες μάζες να μη λένε να απομακρυνθούν από τη χώρα μας, αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικά ισχυρών και επικίνδυνων καταιγίδων. Μια νέα πυροδότηση της αστάθειας αναμένεται το Σαββατοκύριακο αλλά και στις αρχές της άλλης εβδομάδας προκαλώντας ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες σε πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου. Οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλώνονται στον ηπειρωτικό κορμό κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, ενώ μέσα στη νύχτα αλλά και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα επηρεάζουν θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και αυτό συμβαίνει διότι μέσα στην ημέρα η ξηρά αποθηκεύει μεγάλα ποσά θερμότητας ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί οι θαλάσσιες εκτάσεις εμφανίζονται πιο θερμές με αποτέλεσμα τα φαινόμενα αυτά αστάθειας να μετατοπίζονται προς τα εκεί διότι για να δημιουργηθούν και να συντηρηθούν στην εποχή την οποία βρισκόμαστε χρειάζονται αυτή τη θερμότητα σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας».

Παράλληλα σημειώνει ότι «αυτά τα φαινόμενα αστάθειας μπορεί χρονικά να μην έχουν μεγάλη διάρκεια, σε τοπικό επίπεδο όμως μπορεί να προκαλέσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό οφείλεται στην εκδήλωση των κεραυνών οι οποίοι εξαιτίας της έντονης αστάθειας εμφανίζουν μεγάλη ισχύ αλλά και συχνότητα. Έτσι θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από θάλασσες και ακτές αλλά και από υψηλά σημεία αναζητώντας προστατευμένες περιοχές. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και από το χαλάζι όπως και από τον μεγάλο όγκο νερού. Από τις καταιγίδες πολύ πιθανόν να επηρεαστούν τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη».

Οι χάρτες με τη βροχή το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει απότομα ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βροχές και καταιγίδες
Αλλάζει απότομα ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Βροχές και καταιγίδες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ