Ελλαδα

Ληστεία με ομηρία στη Νέα Ιωνία - Τους ξύπνησαν και «άδειασαν» το χρηματοκιβώτιο

Το χρονικό του συμβάντος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Ιωνία: Ληστεία με ομηρία σε οικογένεια επιχειρηματία - Τους ξύπνησαν και «άδειασαν» το χρηματοκιβώτιο
© AthensVoice

Ληστεία με ομηρία στη Νέα Ιωνία - Τους ξύπνησαν και «άδειασαν» το χρηματοκιβώτιο - Το χρονικό του συμβάντος

Στο επαγγελματικό περιβάλλον του 78χρονου εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων αναζητούν οι αστυνομικοί τους ληστές οι οποίοι κράτησαν ομήρους την σύζυγο και την κόρη του και τον οδήγησαν στο κατάστημα του από το οποίο «άδειασαν» το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες, φαίνεται οτι γνώριζαν καλά που έπρεπε να πάνε.

Λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα, οι πέντε άνδρες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπ τους με κουκούλες, εισέβαλαν στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σαπουντζάκη και με την απειλή όπλων, ξύπνησαν την τριμελή οικογένεια. Τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα που βρήκαν.

Νέα Ιωνία: Ληστεία με ομηρία σε οικογένεια επιχειρηματία - Τους ξύπνησαν και «άδειασαν» το χρηματοκιβώτιο
© Athens Voice

Στην συνέχεια, κάποιοι εκ των ληστών οδήγησαν υπό την απειλή όπλου τον 78χρονο στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το κατάστημα του και τον ανάγκασαν να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από όπου αφαίρεσαν περίπου 9.000 ευρώ. Την ίδια ώρα οι συνεργοί τους κρατούσαν ομήρους την σύζυγο και την κόρη για να πιέσουν τον 78χρονο να τους δώσει τα χρήματα.

Εν συνεχεία οι πέντε κακοποιοί εξαφανίστηκαν και αμέσως, τα θύματα κάλεσαν την αστυνομία.

Για τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι ληστές, είχαν εκ των έσω ενημέρωση ή έχουν σχέση με το επαγγελματικό περιβάλλον του 78χρονου, το οποίο "ξεσκονίζουν" για να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ