Ελλαδα

Μύκονος: Μπήκαν μπουλντόζες στο Nammos

Άρχισαν οι κατεδαφίσεις στα αυθαίρετα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπουλντόζες στο Nammos στη Μύκονο
© ΕΡΤ

Μύκονος: Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει η κατεδάφιση αυθαίρετων τμημάτων σε κατασκευές του Nammos στην Ψαρού 

Έπιασαν δουλειά και πάλι οι μπουλντόζες σήμερα το πρωί στη Μύκονο, κατεδαφίζοντας αυθαίρετες κατασκευστές του πασίγνωστου Nammos στην παραλία Ψαρού.

Το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είχε εντοπίσει σημαντικές αυθαιρεσίες και το σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης είχε εκδοθεί από τις 19 Απριλίου. Το κατάστημα, μάλιστα, έχει σφραγιστεί από τις 10 Μαΐου λόγω αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γκρεμίζεται το σύνολο του beach bar, αλλά κάποιες προσθήκες και τα τμήματα που χτίζονταν την ώρα που οι επιθεωρητές έφθασαν στο σημείο και έπιασαν... στα πράσα τους εργάτες την ώρα που έφτιαχναν τις αυθαίρετες κατασκευές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ct18835quof5)

Υπάρχουν και άλλα τμήματα του εν λόγω beach bar, τα οποία έχουν αφενός υπαχθεί στην πλατφόρμα των αυθαιρέτων, αφετέρου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος για διευκρινιστεί πότε ακριβώς φτιάχτηκαν.

Θυμίζεται ότι το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος εντόπισε τις εξής αυθαιρεσίες:

  1. Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτιρίου επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού, με τμήματα του κτιρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας. Να σημειωθεί ότι το κτίριο είχε δηλωθεί προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα (δηλαδή ως ανεγερθέν… προ του 2011), ωστόσο οι επιθεωρητές παρατήρησαν ότι χτίζεται ακόμα (και προφανώς η δήλωση υπαγωγής δεν ταυτίζεται με τη σημερινή του εικόνα). Κατά την ημερομηνία ελέγχου, το κτίριο βρισκόταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
  2. Κατασκευή σε εξέλιξη κτιρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτίριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης» (ως ανεγερθέν προ του 2011). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτίριο βρισκόταν στη φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.
  3. Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ (χωρίς άδεια, που απαιτείται ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμη κατασκευή) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.
  4. Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες του Nammos έχουν προσφύγει στο Eφετείο, ζητώντας αναστολή της κατεδάφισης, προκειμένου να πάρουν πίσω την άδεια και να λειτουργήσουν τουλάχιστον κατά τη θερινή σεζόν.

Σημειώνεται ότι η κατεδάφιση γίνεται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του beach bar.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ