Ελλαδα

Τέσσερις συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Ένας 47χρονος άνδρας νεκρός και δύο τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερανοί στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πέραμα: Τέσσερις συλλήψεις για το εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη με έναν νεκρό και δύο τραυματίες 

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Λιμενική Αρχή Περάματος για το εργατικό δυστύχημα που καταγράφηκε τη Δευτέρα (29.5) στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα δύο σοβαρά.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας - επιβλέποντα των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Το περιστατικό καταγράφηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, από υπό επισκευή πλοίο, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα 04 άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου.

Ο 47χρονος χειριστής του γερανοφόρου οχήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» νοσοκομείο και ο άλλος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θεόδωρος Κλιάρης, και έδωσε εντολή για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών του δυστυχήματος. Παράλληλα, επικοινώνησε με τους οικείους του θανόντα εκφράζοντας τους τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του καθώς και τη λύπη του για το συμβάν, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πέραμα: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, μετά από απόφαση της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα με ένα νεκρό εργάτη και δύο σοβαρά τραυματισμένους.

Στο πλαίσιο της απεργίας, στις 8 το πρωί πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση στην πύλη της Ζώνης, όπου βρίσκεται το παράρτημα του Συνδικάτου, για να παρθούν αποφάσεις.

Πέραμα - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργατικό δυστύχημα
© ATHENS VOICE / Παναγιώτης Μπρίμπος
Πέραμα - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εργατικό δυστύχημα
© ATHENS VOICE / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΙΜΠΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ