Ελλαδα

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο: 13 προσαγωγές συνοριοφυλάκων

Σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έβρος: 13 προσαγωγές συνοριοφυλάκων στο Διδυμότειχο για το κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Σε 13 προσαγωγές συνοριοφυλάκων στο Διδυμότειχο έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων © Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας (αρχείο)

Έβρος: 13 προσαγωγές συνοριοφυλάκων στο Διδυμότειχο για το κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε 13 προσαγωγές συνοριοφυλάκων στο Διδυμότειχο έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς πιστεύεται πως πρόκειται για μέλη κυκλώματος που… κάνουν τα στραβά μάτια σε διακινητές μεταναστών.

Πρόκειται για μια γιγαντιαία επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα το πρωί και συνεχίζεται έως και αυτή την ώρα, με τους «αδιάφθορους» να αναζητούν όλους όσοι συμμετέχουν σε ένα ιδιότυπο κύκλωμα, στο οποίο δεν αποκλείεται να εμπλέκονται ιδιώτες και στρατιωτικοί.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την σύλληψη ενός διακινητή ο οποίος ανέφερε πως για να φτάσει έως την Καβάλα, είχε βοήθεια από συνοριοφύλακες.

Από τις αναλύσεις στο κινητό του τηλέφωνο οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη πέντε προσώπων. Πέντε συνοριοφυλάκων που υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, στο χωριό Ισαάκιο. Ένα νευραλγικό πόστο, που μέχρι σήμερα έχει πετύχει βαρύτατα πλήγματα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Πλην όμως, όπως όλα δείχνουν, λένε αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες, υπάρχει ένας μικρός αριθμός συνοριοφυλάκων, οι οποίοι φαίνεται πως ήθελαν να «πιάσουν την καλή».

Παρακολουθούσαν επί μήνες οι «αδιάφθοροι» τα μέλη του κυκλώματος

Οι συγκεκριμένοι φαίνεται πως είχαν κεντρικό ρόλο στην δράση του κυκλώματος. Επί μήνες, οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων τους παρακολουθούσαν. Τόσο με φυσική παρουσία, όσο και τις επαφές που είχαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Πριν λίγες ημέρες ξεκαθάρισε ο ρόλος του καθενός, ενώ κάποιοι εκ των προσαχθέντων, διαπιστώθηκε ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν να διάγουν πλούσιο βίο, μια ζωή που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να τους προσφέρει ο μισθός του συνοριοφύλακα.

Την σύλληψη των επίορκων, ζήτησε το σύνολο των συνοριοφυλάκων που νυχθημερόν παλεύει να κρατήσει τα σύνορα της χώρας. Υπέδειξαν στους «αδιάφθορους» τοποθεσίες και κάθε είδους πληροφορίες που ζήτησαν, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και να συλληφθούν όλοι όσοι «δήθεν» υπηρετούσαν την πατρίδα.

Οι έρευνες των «αδιάφθορων» συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα. Στο κύκλωμα, εκτιμούν αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες, πως υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την συμμετοχή στρατιωτικών που επίσης πραγματοποιούν περιπολίες κατά μήκος του Έβρου.  

Το κλιμάκιο των αστυνομικών των Εσωτερικών Υποθέσεων θα παραμείνει στο Διδυμότειχο έως ότου εξαρθρωθεί όλο το κύκλωμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ