Ελλαδα

Ξεκινούν τα οδικά έργα σε Διώνη και Ντράφι από τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Για τη βόρεια Διώνη προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις, που φτάνουν σχεδόν τα 2 χιλιόμετρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ραφήνα
© Unsplash

Έργα οδοποιίας σε Διώνη και Ντράφι, και περιοχή της Ραφήνας: O δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μουρνούς υπέγραψε τη σύμβαση 

Τη σύμβαση για τα έργα οδοποιίας σε δύο περιοχές της Πεντέλης, τη Διώνη και το Ντράφι, αλλά και σε μια περιοχή της Ραφήνας, υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μουρνούς, παρουσία μάλιστα του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας» του Ταμείου Ανάκαμψης. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου μέσα σε έξι μήνες.

Ειδικότερα για τη βόρεια Διώνη προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις, που φτάνουν σχεδόν τα 2 χιλιόμετρα, ενώ θα κατασκευαστούν ρείθρα και κράσπεδα, όπου δεν υπάρχουν. Ακόμη θα αποκατασταθούν δρόμοι, οι οποίοι έχουν υποστεί φθορές από έργα αποχέτευσης και λοιπές επεμβάσεις, όπως έργα τοποθέτησης οπτικών ινών, επισκευές από βλάβες ύδρευσης κ.α. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αφορούν δρόμους στο Ντράφι σε μήκος 3,2 χλμ. και εμβαδού 48.000 τ.μ. και στο Νηρέα Πρωτέα της Ραφήνας, σε μήκος 1.350 μ. και εμβαδού 13.500 τ.μ.

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ από τη δική του μεριά ο κ. Μπουρνούς στάθηκε στη σημαντικότητα του έργου και ευχαρίστησε τον υπουργό, αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ