Ελλαδα

Αναστάτωση με την οσμή «φυσικού αερίου» στην Αθήνα - Τι αναφέρει η ΕΔΑ Αττικής

Κάτοικοι διάφορων περιοχών έχουν αναφέρει οσμή αερίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αθήνα από ψηλά
© Unsplash

Οσμή «φυσικού αερίου» στην Αθήνα: Τι αναφέρει σε ανακοινώσεις της η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα μια έντονη οσμή, η οποία μοιάζει με αυτή του φυσικού αερίου και την έχουν παρατηρήσει σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Tο φαινόμενο φέρεται να έχει παρατηρηθεί σε πολλά προάστια της πρωτεύουσας, συγκεκριμένα στο κέντρο (Χίλτον, Κυψέλη), στα νότια (Γλυφάδα, Φάληρο, Καλλιθέα) και προς τα βόρεια (Γαλάτσι, Ψυχικό, Νέα Φιλοθέη, Ηράκλειο). Μάλιστα, κάποιοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και το κέντρο άμεσης επέμβασης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής).

Περιβαλλοντολόγος, που μίλησε στον Alpha, υποστήριξε ότι η οσμή πιθανότατα να συνδέεται με ρύπους που λόγω των καιρικών συνθηκών εγκλωβίζονται στην ατμόσφαιρα, φαινόμενο που λέγεται «θερμοκρασιακή αντιστροφή».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csnuzcjy91pd)

Πάντως, η ΕΔΑ Αττικής εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, μια χθες και μια σήμερα, καθησυχάζοντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι σχετικοί έλεγχοι και δεν διαπιστώθηκε σχέση της οσμής με κάποια διαρροή στο σύστημα διανομής του φυσικού αερίου. Παραμένει, πάντως, άγνωστη η πραγματική προέλευση αυτής της μυρωδιάς.

Οι ανακοινώσεις της ΕΔΑ Αττικής

Χθες, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής ενημέρωνε ότι:

«Σε συνέχεια αναφορών που δέχθηκε το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της Εταιρείας για οσμή σε περιοχές του Ν. Αττικής, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ) ενημερώνει ότι, από τους μέχρι τώρα ελέγχους και επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, διαπιστώνεται ότι η οσμή δεν σχετίζεται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων».

Σήμερα, η τελική ανακοίνωση για την οσμή αερίου έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), σχετικά με τη λήψη αναφορών στις 16/05/2023 για οσμή σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, η Εταιρεία ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και επεμβάσεις, επιβεβαιώνοντας ότι η οσμή δε σχετίζεται με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ