Ελλαδα

Ήλιος με σύννεφα και υψηλές θερμοκρασίες τη Δευτέρα

Έως τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλτα σε παραλία με ήλιο και λίγα σύννεφα
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Καιρός σήμερα: Παραμένουν και σήμερα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Αναλυτική πρόγνωση

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες έως και 30 βαθμούς Κελσίου και τη Δευτέρα, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια με σύννεφα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι κατά περιόδους πυκνότερες. Στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, καθώς και στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών υπάρχει κυρίως για τα ορεινά των βορειοδυτικών ηπειρωτικών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 27, στη Θεσσαλία από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 32, στην Στερεά από 11 έως 31, στην Πελοπόννησο από 13 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 29, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 32, στις Κυκλάδες από 13 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 30 και στην Κρήτη από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι βροχές θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 πιθανώς έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 23 με 26 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι βροχές θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως από το βράδυ.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ