Ελλαδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και τα δύο στελέχη του ΟΣΕ

Σύντομα αναμένεται και το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για τη λειτουργία ή μη της τηλεδιοίκησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύκλοι της πλεοψηφίας: Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις πολιτικές του ευθύνες, η τοποθέτηση Δ. Ρέππα
Κύκλοι της πλεοψηφίας: Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις πολιτικές του ευθύνες, η τοποθέτηση Δ. Ρέππα © ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ / EUROKINISSI

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και τα δύο στελέχη του ΟΣΕ - Σύντομα αναμένεται και το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων για τη λειτουργία ή μη της τηλεδιοίκησης 

Σήμερα, Πέμπτη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπυρίδωνας Πατέρας και οι συνεργάτες του στον Οργανισμό, Αθανάσιος Κοττάρας και Στυλιανή Κολιοπούλου, παρουσιάστηκαν ενώπιον του εφέτη ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Είχε προηγηθεί η δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κατά των τριών τους για παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την έγκριση της μετάταξης ενός 59χρονου σταθμάρχη παρά το γεγονός ότι υπερέβαινε το προβλεπόμενο όριο ηλικίας.

Οι τρεις τους κλήθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια και πήραν προθεσμία, με την παρουσία τους να ορίζεται για την 26η Μαΐου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Επιπλέον, αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα των δικαστικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε η τηλεδιοίκηση στη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών και εάν η λειτουργία ή όχι αυτής ευθύνεται για τον θάνατο 57 ανθρώπων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ