Ελλαδα

Αυτά είναι τα έξι σημεία των ενεργειών της προσωρινής διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου

Από τον Νοέμβριο του 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κτίριο της «Κιβωτού του Κόσμου»
© ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

Κιβωτός του Κόσμου: Τα έξι σημεία των ενεργειών της προσωρινής διοίκησης από τον Νοέμβριο του 2022

Η προσωρινή διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» συμπλήρωσε το πρώτο εξάμηνο και έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη αναφορά για τις ενέργειες που έχει προχωρήσει από την ημέρα ανάληψης καθηκόντων. Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά πως θα έχει ολοκληρώσει το έργο που του ανατέθηκε από την πολιτεία έως τη λήξη της θητείας του τον Νοέμβριο του 2023.

Οι ενέργειες εστιάζονται σε έξι σημεία: τη δημιουργία ενός ασφαλούς, σύγχρονου και κατάλληλου περιβάλλοντος για τα παιδιά, τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Κιβωτού με βάση τη νομοθεσία και τις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, τη συνεργασία με καταρτισμένο και κατάλληλο προσωπικό για όλους τους ρόλους και όλες τις δομές του οργανισμού και την επιτάχυνση των διαδικασιών αναδοχών και υιοθεσιών, σύμφωνα πάντοτε με το πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του.

Στην αναφορά σημειώνεται πρωταρχικό μέλημα είναι η φροντίδα των παιδιών που υποστηρίζονται από την Κιβωτό, σε 7 Σπίτια Φιλοξενίας πανελλαδικά, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, και τον Παιδικό Σταθμό. 

«Αυτή η κρίση επηρεάζει πρώτα από όλα τα παιδιά της Κιβωτού. Για το καλό αυτών των παιδιών ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της πολιτείας να αναλάβουμε τη διαχείριση αυτής της μεταβατικής περιόδου. Για αυτό, εργαζόμαστε εντατικά για να θέσουμε τις βάσεις για έναν φορέα-πρότυπο για την παιδική προστασία στην Ελλάδα, που θα διαπνέεται από διαφάνεια και εξωστρέφεια. Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά» δήλωσε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Αλεξάνδρα Μαρτίνου

«Η υπόθεση της Κιβωτού επηρέασε όλο το οικοσύστημα της κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα. Η εμπιστοσύνη του κόσμου κλονίστηκε. Τα παιδιά της Κιβωτού όμως παραμένουν εδώ και χρειάζεται να νιώθουν ασφαλή. Αυτή είναι συλλογική υποχρέωση. Εμείς, κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας, αλλά χρειαζόμαστε τη στήριξη της πολιτείας και της κοινωνίας για να τα καταφέρουμε, γιατί η παιδική προστασία είναι υπόθεση όλων μας» δήλωσε η Μαρία Χατζηνικολάκη, Γενική Διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου.

Κιβωτός του Κόσμου - Αναφορά Εξαμήνου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.