Ελλαδα

LAMDA Development: Συμφωνία για την αγοραπωλησία των 4 αεροσκαφών στο Ελληνικό

Mε ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
LAMDA Development: Συμφωνία για την αγοραπωλησία των 4 αεροσκαφών στο Ελληνικό
© LAMDA Development

LAMDA Development: H συμφωνία προβλέπει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την αξιοποίηση του Boeing 747 ως χώρου μουσείου

Στην αγοραπωλησία των τεσσάρων αεροσκαφών, τα οποία βρίσκονται στο Ελληνικό, προχωράει η LAMDA Development, μέσω της θυγατρικής της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε., υπογράφοντας και σχετική σύμβαση με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.).

Πρόκειται για τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 727, Boeing 737, Boeing 747 και BAC1-11 τα οποία περιήλθαν στην πλήρη κυριότητα της Εταιρείας.

Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος της τμηματικής απομάκρυνσης των αεροσκαφών από το Ελληνικό

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε. και το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. δηλώνουν ότι η επίτευξη της μεταξύ τους συμφωνίας θέτει στέρεες βάσεις για την αξιοποίηση της κληρονομιάς της Ολυμπιακής Αεροπορίας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία προβλέπει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την αξιοποίηση του Boeing 747 ως χώρου μουσείου. Επιπλέον, το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α., με την πολύτιμη εμπειρία του, θα συμβάλει μελλοντικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ