Ελλαδα

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον βιασμό 17χρονου στις φυλακές της Κασσαβέτειας

Πώς δρούσε η «συμμορία των 5»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ιστορία ενός άνδρα που έμεινε στη φυλακή τρία χρόνια για ληστεία που δεν έκανε
© PIXABAY

Βιασμός 17χρονου στις φυλακές της Κασσαβέτειας: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Πώς δρούσε η «συμμορία των 5»

Η ιατροδικαστική εξέταση του 17χρονου που ανέφερε ότι βιαστήκε ομαδικά στις φυλακές της Κασσαβέτειας ολοκληρώθηκε από τους αρμόδιους. Ειδικότερα, δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικές ενδείξεις βιασμού, καθώς ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύς για να διαπιστωθούν τέτοια σημάδια, αλλά τα ευρήματα έδειξαν ότι υπήρχε επαναλαμβανόμενη διείσδυση. Η χρονική καθυστέρηση στη διεξαγωγή της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν βιάστηκε, και αν συνέβη, αυτό θα προκύψει από τις ψυχολογικές εξετάσεις και τα ψυχομετρικά τεστ.

Η Εισαγγελία του Βόλου έχει διατάξει τη διεξαγωγή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού και της κακοποίησης που αναφέρεται ότι υπέστη ο 17χρονος από την Κρήτη, κατά συρροή στις φυλακές της Κασσαβέτειας. Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, τα παιδιά ζούσαν ανα δώδεκα στους θαλάμους. Έτσι, προκύπτουν άμεσα ερωτήματα που αφορούν το πώς δρούσε η «συμμορία των 5» που καταγγέλεται ότι βίαζε τον 17χρονο κατ΄εξακολούθηση.

Όλοι όσοι συγκατοικούσαν με τον 17χρονο στο δωμάτιό τους εξετάζονται και καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα για ποιον λόγο δεν αντέδρασαν όταν ένας συγκρατούμενος υποβαλλόταν σε βασανιστήρια και επέτρεπαν τον βιασμό του. Ο 17χρονος εισήλθε στο κατάστημα της Κασσαβέτειας τον Σεπτέμβριο του 2022 και απολύθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Ηρακλείου Πλημμελειοδικών στις 19 Μαρτίου. Αμέσως μετά αποκάλυψε τα γεγονότα στη μητέρα του και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 17χρονου, από τη στιγμή που μπήκε στο κατάστημα της Κασσαβέτειας, άρχισαν το «μαρτύριο». Τον βίαζαν, τον έβαζαν να κάνει δουλειές για αυτούς, του έπαιρναν τα χρήματά του και τον ξυλοκοπούσαν. Όταν υπέστη έναν σοβαρό ξυλοδαρμό και το διαπίστωσαν οι φύλακες, αναγκαστικά κατήγγειλε τα βασανιστήρια που υπέστη. Από τότε, ξεκίνησε καθημερινή χρήση βίας, ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής, την οποία υπέμενε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ