Ελλαδα

Σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα

Πώς θα δείτε εάν το δικαιούστε και πώς θα κάνετε αίτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παραμένει ακριβό και τον Οκτώβριο το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Παραμένει ακριβό και τον Οκτώβριο το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις © Pixabay

Νυχτερινό ρεύμα: Σε ισχύ το θερινό ωράριο - Πώς θα δείτε εάν το δικαιούστε και πώς θα κάνετε αίτηση

Το θερινό νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2023 έως την 31η Οκτωβρίου 2023, με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00 καθημερινά, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τίθεται σε ισχύ το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο θερινής περιόδου από την 1η Μαΐου 2023 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2023 με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00 καθημερινά. Οι καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να απευθύνονται στον προμηθευτή τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του διαχειριστή.

Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα, αν το επιθυμεί, να χρεώνεται διακριτά για την κατανάλωσή του σε δύο χρονικές περιόδους: την ημερήσια ζώνη (κανονική χρέωση) και τη νυκτερινή ζώνη (χαμηλότερη χρέωση). Επιπλέον, ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας καθορίζουν τις τιμές χρέωσης για τις δύο αυτές ζώνες.

Εάν το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου, μπορεί να υποβληθεί αίτηση για τη χρέωση μειωμένης τιμής κατά τη νυκτερινή ζώνη.

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

  • Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ - Πατήστε ΕΔΩ
  • Τηλεφωνικά στο 800 400 4000

Πώς θα δείτε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα

Υπάρχουν τρεις τρόποι:

  • Αν η εταιρεία σας παρέχει υπηρεσίες ηλεκτροδότησης μέσω της ΔΕΗ, μπορείτε να βρείτε στο μπροστινό μέρος του λογαριασμού σας το "Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο". Επιπλέον, στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού σας, θα αναφέρεται η "πάγια χρέωση νύχτας".
  • Μια άλλη επιλογή είναι να ελέγξετε τον πίνακα εγκατάστασης σας. Αν το ενδεικτικό λαμπάκι ανάβει κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, τότε μπορεί να έχετε πρόσβαση στο νυχτερινό ρεύμα.
  • Τέλος, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να επιβεβαιώσετε αν έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ