Ελλαδα

Ρόδος: Μία σύλληψη για την ομαδική επίθεση σε εταιρία Uber

Τα αδικήματα που αναφέρει η δικογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρόδος: Μία σύλληψη για ομαδική επίθεση σε εταιρία Uber
© dimokratiki.gr

Ρόδος: Μία σύλληψη για την ομαδική επίθεση οδηγών ταξί σε εταιρία Uber και υπάλληλο

Συνελήφθη χθες το απόγευμα (Παρασκευή 28 Απριλίου 2023) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, ημεδαπός ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στα επεισόδια των οδηγών ταξί που προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα εταιρίας Uber και τραυμάτισαν έναν άνθρωπο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διατάραξης κοινής ειρήνης, απειλής διάπραξης εγκλημάτων, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης περιουσίας και απειλής.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε προχθές το απόγευμα ο συλληφθείς συμμετείχε με πλήθος ατόμων, υποκινούμενων από τρίτο πρόσωπο, σε επεισόδια κατά τα
οποία προκλήθηκε τραυματισμός υπαλλήλου και σημαντικές φθορές σε εξοπλισμό εταιρίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα

Σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα: «Ένας όχλος περί τα 300 άτομα κινήθηκαν απειλητικά φωνάζοντας "θα σας κάψουμε, θα πεθάνετε, θα τα σπάσουμε όλα"». Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ανάμεσα στο πλήθος αναγνώρισε τον πρόεδρο των αυτοκινητιστών Ρόδου, τον προσέγγισε και του ζήτησε να μην σημειωθεί κάποια επίθεση και να μην υποστεί ζημιές η επιχείρισή του που γειτνιάζει με τα γραφεία της εταιρίας Uber.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών τού απάντησε: «Φύγε από εδώ, θα πεθάνετε όλοι, θα τα σπάσουμε όλα».

Ακολούθησε επίθεση από περίπου 50 - 60 άτομα, τα οποία με σιδηρολοστούς, καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα άρχισαν να σπάνε τα σταθμευμένα οχήματα της εταιρείας, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς.

Ένας υπάλληλος της εταιρίας που βρισκόταν στο μηχανάκι του, δέχθηκε άγρια επίθεση από τα άτομα αυτά. «Αν δεν φορούσε κράνος, πιστεύω ότι θα τον είχαν σκοτώσει», τόνισε και περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι ο υπάλληλος βρισκόταν στο έδαφος και δεχόταν μπουνιές και κλωτσιές από πάρα πολλά άτομα.

Ο μάρτυρας επισήμανε ότι φώναξε στον όχλο να αφήσει τον άνθρωπο και τότε στράφηκαν εναντίον του, αλλά μόνο σε λεκτικό επίπεδο. Σημείωσε ότι είδε, επίσης, τον όχλο να τουμπάρει οχήματα και κατέθεσε πως το επεισόδιο κράτησε περί τα 20 λεπτά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ