Ελλαδα

Στα μπλε οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Φωτίζεται για καλό σκοπό ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: «Μπλε» θα φωτιστούν το Σάββατο οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής - Μήνυμα δύναμης στα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.
Σε μπλε τόνους θα φωταγωγηθούν στις 29 Απριλίου οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης © Konstantinos Tsakalidis/SOOC

Θεσσαλονίκη: «Μπλε» θα φωτιστούν το Σάββατο οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής - Μήνυμα δύναμης στα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Σε μπλε τόνους θα φωταγωγηθούν το Σάββατο 29 Απριλίου οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και θέλοντας να δώσουν δύναμη σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου ανταποκρίθηκαν στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύγχρονα τοπόσημα της πόλης θα «ντυθεί» με μπλε χρώμα.

Οι πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να μεταβούν στις Ομπρέλες, φορώντας κάτι μπλε, και να αναρτήσουν μία φωτογραφία στα social media, κάνοντας tag ή mention τον οργανισμό @Make-A-Wish Greece.

Η 29η Απριλίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 43η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. Στην Ελλάδα, στην μπλε φωταγώγηση συμμετέχουν περισσότεροι από 55 Δήμοι, ανάμεσά τους και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εορτασμό, ενημέρωση από το makeawish.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ