Ελλαδα

Στην Ελευσίνα με ειδική πτήση ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτογραφία από την άφιξη του πρώτου Έλληνα τραυματία στην Ελευσίνα
Φωτογραφία από την άφιξη του πρώτου Έλληνα τραυματία στην Ελευσίνα © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Σουδάν: Στην Ελευσίνα με ειδική πτήση ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας - Το σχέδιο για τον απεγκλωβισμό και τον επαναπατρισμό πολιτών

Στην Ελευσίνα με ειδική πτήση έφτασε ο διασωληνωμένος Έλληνας τραυματίας από το Σουδάν. Αεροπορικώς αναμένεται να φτάσουν από την Ιταλία Έλληνες που απεγκλωβίστηκαν, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς των Ελλήνων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην Αθήνα. 

Ο διασωληνωμένος άνδρας τραυματίστηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ. Η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε τη μεταφορά του με το C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας που έφτασε στην 112 Πτέρυγα Μάχης νωρίτερα. Το πρώτο χειρουργείο του πραγματοποιήθηκε σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο στο Τζιμπουτί και πρέπει σύμφωνα με τους γιατρούς να γίνει και πάλι χειρουργική επέμβαση εντός 48 ωρών. Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο των Ενόπλων Δυνάμεων, και τον μετέφερε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για νοσηλεία και την επέμβαση που πρέπει να γίνει.

Στην Ελλάδα έχουν φτάσει ακόμη 17 άτομα, ενώ επτά άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, μεταφέρθηκαν νωρίτερα σήμερα, με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας. Επτά ακόμη είχαν φτάσει στην Άκαμπα τις πρώτες πρωινές ώρες με τον ίδιο τρόπο. Συνολικά 43 βρίσκονται εκτός Σουδάν και μέχρι το μεσημέρι υπολογίζεται ότι θα είναι 53. Παραμένουν στο Χαρτούμ άλλοι 80 Έλληνες. «Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το C-27 που έφυγε σε αντικατάσταση εκείνου που ήρθε το πρωί ανεφοδιάζεται στο Αουάν στην Αίγυπτο και θα πετάξει για το Τζιμπουτί. Από εκεί θα παραλάβει Ρουμάνους και όσους Έλληνες επιθυμούν οι ίδιοι να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος και να φτάσουν στην Ελλάδα. Το σχέδιο προβλέπει απογείωση από εκεί και ξανά πίσω στην Αίγυπτο, ανεφοδιασμό και πτήση για την Ιορδανία. Στην Άκαμπα θα παραλειφθούν οι Έλληνες οι οποίοι ταξίδεψαν με ολλανδικό αεροσκάφος και περιμένουν εκεί τον επαναπατρισμό τους. Από την Άκαμπα το αεροσκάφος θα φτάσει την Τετάρτη στην Ελλάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs5rc3qt0d5l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ