Ελλαδα

Στο λιμάνι του Πειραιά ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς containers στον κόσμο

Τα χαρακτηριστικά του «OOCL SPAIN»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στον Πειραιά το OOCL SPAIN
Στον Πειραιά το OOCL SPAIN

Στον Πειραιά το mega vessel OOCL SPAIN - Η ανακοίνωση της ΣΕΠ

Ο Πειραιάς υποδέχθηκε, στις 17 Απριλίου 2023, στο παρθενικό του ταξίδι το OOCL SPAIN – ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς containers (mega vessels) και το πρώτο αντίστοιχου μεγέθους που θα προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις του Σταθμού, και που θα εντάσσεται πλέον τακτικά στα δρομολόγιά του.

Το «OOCL SPAIN» - ιδιοκτησίας της Orient Overseas Container Line Europe, μέλους του COSCO SHIPPING Group - δρομολογήθηκε το φετινό Μάρτιο σε κυκλική διαδρομή η οποία ενώνει τη Ασία με την Ευρώπη.

Στο πρώτο του ταξίδι, διάρκειας 84 ημερών, το «OOCL SPAIN» προσεγγίζει 13 διαφορετικά λιμάνια, από την Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία έως τη Βορειοδυτική Ευρώπη.

Η επιλογή του Πειραιά ως ενδιάμεσου σταθμού μεταφοράς αποδίδεται πρωτίστως στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται από την ΣΕΠ Α.Ε. σε ό,τι αφορά την ταχύτητα εξυπηρέτησης των πλοίων και των φορτίων διαμετακόμισης, την τεχνολογική υπεροχή των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και τη στρατηγική θέση του Πειραιά, η οποία τον καθιστά βασικό κόμβο στις θαλάσσιες εμπορευματικές ροές από και προς την Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Το πλοίο OOCL SPAIN
Το πλοίο OOCL SPAIN
Το πλοίο OOCL SPAIN
Το πλοίο OOCL SPAIN

Με μήκος 399,9μέτρα και πλάτος 61,3 μέτρα, το «OOCLSPAIN», κατασκευής 2023, έχει χωρητικότητα φορτίου 24.188 TEUs. H χρήση της τελευταίας ευφυούς τεχνολογίας στο πλοίο, σε συνδυασμό με την απόκτηση bigdata, αναβαθμίζουν τις λειτουργίες του OOCL SPAIN, επιτρέποντας βελτιώσεις στην απόδοση καυσίμου, και μακροπρόθεσμη ασφάλεια πλοήγησης.

Λίγα λόγια για τη ΣΕΠ

Η «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Mονοπρόσωπη Α.Ε.» είναι εταιρεία συσταθείσα στην Ελλάδα, πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited (κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη).

Την 1η Οκτωβρίου 2009, η ΣΕΠ Α.Ε. ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III, την οποία, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited (σημερινή COSCO SHIPPING Ports Limited), στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Κύριες δραστηριότητες της ΣΕΠ Α.Ε. είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης/ εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης).

Η στρατηγική θέση του Πειραιά τον καθιστά ιδανικό λιμένα-κόμβο για προορισμούς στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο καθώς και στη Μαύρη Θάλασσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ