Ελλαδα

Δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω κορωνοϊού - Η διαδικασία

Ποια τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητής με τσάντα σε σχολείο
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σχολεία: Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας για τις απουσίες λόγω κορωνοϊού - Τα δικαιολογητικά των μαθητών 

Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες έως και πέντε ημερών μαθητών που νόσησαν από κορωνοϊό COVID-19, όπως διευκρινίζει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Όπως σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας, μετά την άρση των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρηθούν. 

Ποια τα δικαιολογητικά για να μην μετρήσουν οι απουσίες 

Η απόφαση του Συλλόγου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία  προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή ή Προϊστάμενό των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR).

Επιπλέον, προβλέπεται ότι, στην περίπτωση που μαθητής νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας νόσησης από κορωνοιό COVID-19, οι απουσίες του καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ