Ελλαδα

Ευθανασία για το λευκό τιγράκι προτείνουν οι κτηνίατροι

Επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ευθανασία στο λευκό τιγράκι προτείνουν οι κτηνίατροι
© Facebook/Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Λευκό τιγράκι: Ευθανασία προτείνουν οι κτηνίατροι που το εξετάζουν

Στη λύση της ευθανασίας καταλήγουν όπως όλα δείχνουν οι κτηνίατροι που εξετάζουν το μικρό λευκό τιγράκι, το οποίο βρέθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάτω από κάδο σκουπιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά επιβαρυμένη, με το ζωάκι να υποφέρει καθημερινά. Η 12μελής ομάδα των κτηνιάτρων που ανέλαβε υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ το τιγράκι, όσο και οι γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, συγκλίνουν στη μία και μοναδική λύση της άμεσης ευθανασίας.

Παράλληλα, σε ανάρτησή της η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη, επισημαίνει:

Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη, το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια.

Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ, όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε: «Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει "χθες"».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ