Ελλαδα

Κάλεσμα συμμετοχής από τη Βικτόρια Χίσλοπ σε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Να διαγράψουμε μία αδικία 200 ετών» σημειώνει η συγγραφέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ
© EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Βικτόρια Χίσλοπ - Γλυπτά Παρθενώνα: Η καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων και ο σκοπός

Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για να αποπληρωθεί συμβολικά το ποσό που χρησιμοποιήθηκε για τη διάσωση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν και τους πιστωτές του, που έχει ξεκινήσει η ελληνική κοινότητα και μέλη της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, (BCRPM). 

«Αυτή τη στιγμή με το Βρετανικό Μουσείο να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Αθήνα έχουμε την ευκαιρία να διαγράψουμε μια αδικία 200 ετών. Χρειαζόμαστε τη βρετανική κυβέρνηση να υποστηρίξει το Βρετανικό Μουσείο να κάνει το σωστό. Γι’ αυτό ξεκινούμε για να αποπληρώσουμε συμβολικά τα κονδύλια που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των Γλυπτών από τον Έλγιν και τους πιστωτές του. Να αναγνωρίσουμε το ρόλο του κοινοβουλίου στην προστασία αυτών των θησαυρών ως ένα βήμα για την εξασφάλιση της υποστήριξής του», αναφέρει σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ και απευθύνει έκκληση για δωρεά στην εκστρατεία. Όπως, άλλωστε, επισημαίνει: «Κάθε δώρο έχει σημασία».

To support visit: https://www.crowdfunder.co.uk/p/reunify-the-parthenon-sculptures #reunitetheparthenonmarbles #TellTheStory #timeisnow #BCRPM #victoriahislop

Posted by The British Committee for the Reunification of the Parthenon Marbles on Tuesday, March 28, 2023

Πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, ο Λόρδος Έλγιν απέσπασε βάναυσα τα Γλυπτά τον Παρθενώνα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο μνημείο. Έστειλε τα Γλυπτά του Παρθενώνα από την τοποθεσία της Ακρόπολης στην Αγγλία, με σκοπό να διακοσμήσει το πατρογονικό του σπίτι στη Σκωτία. Ωστόσο, χρεοκόπησε και αναγκάστηκε να προσφέρει τα γλυπτά στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο εκείνη την εποχή κατέβαλε το ποσό των 35.000 λιρών (περίπου 2,5 εκατομμύρια λίρες σήμερα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ