Ελλαδα

Χαλάει από τη Δευτέρα ο καιρός - Η πρόγνωση Αρναούτογλου για βροχές και καταιγίδες

Η προειδοποίηση για «χιονοεκπλήξεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ομπρέλες προστατεύονται από τη βροχή
© George Vitsaras / SOOC

Καιρός: Η πρόγνωση για τη Δευτέρα (3.4) - Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα (3.4) με βροχές, καταιγίδες, λασποβροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη (5.4) και αρχικά θα πλήξουν τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα επεκταθούν στα δυτικά και τα κεντρικά της χώρας. 

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (2.4) με τοπικές βροχές. Τη Δευτέρα (3.4), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, περιμένουμε τον σχηματισμό χαμηλού βαρομετρικού από τη δυτική Ελλάδα, το οποίο θα φέρει αρκετό έως πολύ νερό στην κεντρική, δυτική και βόρεια χώρα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές, ενώ μέσα στην ημέρα θα «ανοίξει» ο καιρός σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και της νότιας χώρας.

Κακοκαιρία - εξπρές από τη Δευτέρα (3.4): Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Το χαμηλό αυτό βαρομετρικό, που θα σχηματιστεί στη χώρα τη Δευτέρα (03.04.2023), θα επηρεάσει και τις περιοχές της Μακεδονία και της Θράκης, φέρνοντας μαζί του αρκετό νερό. Ο Σάκης Αρναούτογλου δεν αποκλείει να σημειωθούν και δυνατές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας (3.4) θα υπάρχουν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες ανατολικές, νότιες και νησιωτικές περιοχές. Μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης (4.4) βροχές κατά τόπους θα έχουν Κρήτη, Θράκη, Αιγαίο αλλά και η υπόλοιπη κεντρική, ηπειρωτική και νότια χώρα. Τα φαινόμενα όμως θα πρέπει να περιοριστούν μέχρι και το βράδυ στα πολύ ανατολικά τμήματα και στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Χαρακτηριστικό της Δευτέρας (03.2023) θα είναι ο σφοδρός νοτιάς, και σε θάλασσα και σε ξηρά, ο οποίος δεν αποκλείεται να φτάσει τα 7 με 8 μποφόρ. Πρόσκαιρα δυνατά θα φυσάει επίσης και στην κεντρική Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη. Οι δυνατοί άνεμοι, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα μεταφέρουν και σκόνη προς το Αιγαίο. Γεγονός που δεν αποκλείει να έχουμε και λασποβροχές.

Όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό στα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας -σε μεγάλα υψόμετρα- κατά περιόδους θα υπάρξει και χιόνι. Την Τρίτη (04.04.2023) ο κύριος όγκος των φαινομένων θα μετατοπιστεί βόρεια και ανατολικά. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τα τελευταία στοιχεία θέλουν Τετάρτη προς Πέμπτη ίσως και κάποιες εκπλήξεις όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, γιατί θα πρέπει να υπάρξει κάποια πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της κεντρικής, δυτικής και βόρειας χώρας. Δεν αποκλείονται και κάποιες «χιονοεκπλήξεις», όπως είπε χαρακτηριστικά, σε περιοχές με χαμηλά σχετικά υψόμετρα.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε από τη Δευτέρα (03.04.2023), κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Την Τρίτη (04.04.2023) η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι πιο αισθητή στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 31/03/2023 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ