Ελλαδα

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε θυρίδες τράπεζας στη Νέα Σμύρνη

Πώς έγινε η ταυτοποίηση τριών ατόμων - Ο τρόπος δράσης

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θυρίδα τράπεζας και ένα χέρι που την ξεκλειδώνει
© Pixabay / regularguy.eth

Νέα Σμύρνη: Εξιχνίαση διάρρηξης σε θυρίδες τράπεζας - Ο τρόπος δράσης και η ταυτοποίηση των δραστών

Οι αστυνομικοί του τμήματος διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασαν την κινηματογραφική διάρρηξη σε θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, το περασμένο καλοκαίρι.

Οι δύο δράστες, είχαν κατέβει σαν ....κύριοι στο υπόγειο της τράπεζας εμφανιζόμενοι ως πελάτες, φορώντας στο πρόσωπο χειρουργικές μάσκες για τον κορωνοϊό. Κατάφεραν να περάσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας του καταστήματος, και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, παραβίασαν πέντε συνολικά θυρίδες.

Στη συνέχεια, έφυγαν πάλι σαν ....κύριοι με τη διάρρηξη να αποκαλύπτεται λίγη ώρα αργότερα, όταν υπάλληλος της τράπεζας διαπίστωσε παραβίαση της πόρτας του θησαυροφυλακίου. Σύμφωνα με τους υπαλλήλους της τράπεζας, μόλις μια θυρίδα είχε προσωπικά αντικείμενα και κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, περιείχε κοσμήματα και χρήματα.

Διάρρηξη σε θυρίδες στη Νέα Σμύρνη: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα χέρια των δραστών

Οι αστυνομικοί του τμήματος διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, είχαν «σαρώσει» τα γύρω καταστήματα και σπίτια, αναζητώντας οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη των δραστών. Παράλληλα, αστυνομικοί της σήμανσης, ερευνήσουν διεξοδικά το θησαυροφυλάκιο συγκεντρώνοντας γενετικό υλικό.

Επί μήνες, οι αστυνομικοί ερευνούσαν διακριτικά την υπόθεση, αναλύοντας τα ευρήματά τους, ώσπου πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στην ταυτότητα των δραστών. Πρόκειται για τρεις Κολομβιανούς, δύο 46χρονους και έναν 42χρονο. Πρόκειται για κακοποιούς που ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα χτυπώντας καταστήματα και τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, οι τρεις δράστες, μόλις χτύπησαν την τράπεζα στη Νέα Σμύρνη, έφυγαν αμέσως αεροπορικώς για άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη ενημερώσει την Ιντερπόλ για τη δράση των τριών ανδρών, οι οποίοι καταζητούνται και από άλλες διεθνείς διωκτικές αρχές. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, ενώ σε συνεργασία με τις αρμόδιες διεθνείς διωκτικές αρχές, αναζητούνται τα ίχνη τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ