Ελλαδα

Τενεσί: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που η 28χρονη εισβάλλει ένοπλη στο σχολείο

Έξι οι νεκροί - Νεκρή η δράστις από πυρά της αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακελειό στο Τενεσί - Η 28χρονη ένοπλη εισβάλλει στο σχολείο
© Twitter

Επίθεση σε σχολείο στο Τενεσί: Βίντεο από την εισβολή της 28χρονης - Το χρονικό του μακελειού

Βίντεο - ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που η 28χρονη Όντρεϊ Χέιλ εισβάλλει σε ιδιωτικό σχολείο στο Τενεσί και πυροβολεί, αφήνοντας πίσω τις έξι νεκρούς, πριν πέσει νεκροί από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται τρεις μαθητές και τρεις ενήλικοι, μεταξύ των οποίων και η διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου, Κάθριν Κουνς. Η Όντρεϊ Χέιλ δεν είχε ποινικό μητρώο, αλλά ήταν μαθήτρια του σχολείου. Μάλιστα, άφησε πίσω της ένα «μανιφέστο». 

Το χρονικό της επίθεσης της 28χρονης σε ιδιωτικό σχολείο στο Τενεσί

Ήταν 10:13 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Covenant School ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας. Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο φοιτούν περίπου 200 μαθητές. Πρόκειται για μαθητές προσχολικής ηλικίας έως και μαθητές της ΣΤ' δημοτικού, οι οποίοι μετά το περιστατικό μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην εκκλησία Woodmont Baptist Church, δύο μίλια μακριά από την πανεπιστημιούπολη, για να συναντήσουν τους γονείς τους.

Τενεσί: Τι ισχύει στην Πολιτεία για την οπλοκατοχή

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν κάπου 400 εκατομμύρια όπλα, στα οποία αποδόθηκαν το 2020 πάνω από 45.000 θάνατοι συνολικά -ανθρωποκτονίες, δυστυχήματα και αυτοκτονίες-, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Και, για πρώτη φορά φέτος, τα όπλα είναι η κυριότερη αιτία της θνησιμότητας των νέων ηλικίας μεταξύ 1 και 19 ετών, με 4.368 θανάτους, μπροστά από τα τροχαία και την υπερβολική δόση ουσιών, κατά τα CDC. Οι σφαγές μέσα σε σχολεία φαντάζουν αμελητέος αριθμός σε σύγκριση με το σύνολο μεν, αλλά χαράσσονται ανεξίτηλα στη μνήμη πολλών Αμερικανών. Όπως αυτή το 2012 στο σχολείο του Σάντι Χουκ, στην πολιτεία Κονέτικατ (20 παιδιά νεκρά), ή αυτή τον Μάιο του 2022 στην Ουβάλντε, στο Τέξας (όπου 19 παιδιά και δυο δασκάλες έχασαν τη ζωή τους). Μεταξύ αυτών των δύο τραγωδιών, η σφαγή που διαπράχθηκε το 2018 σε λύκειο στην Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, προκάλεσε πελώριες μαζικές κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωτοστάτησαν οι νέοι. Όμως παρά τις διαδηλώσεις, το Κογκρέσο ουδέποτε υιοθέτησε σοβαρές μεταρρυθμίσεις, στις οποίες εναντιώνεται η NRA.

Οι εκκλήσεις του Τζο Μπάιντεν να απαγορευθούν τα τουφέκια εφόδου είναι απίθανο να εισακουστούν. Άλλωστε, δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post τον Φεβρουάριο έδειξε πως το 51% των Αμερικανών εναντιώνονται στην ιδέα, μόλις το 47% τάσσεται υπέρ. Στο Τενεσί έπαψε να απαιτείται άδεια οπλοφορίας το 2021. Οποιοσδήποτε κάτοικος της πολιτείας άνω των 21 ετών μπορεί να οπλοφορεί, εκτός αν έχει καταδικαστεί για βίαιο αδίκημα ή διακίνηση ναρκωτικών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY