Πυροσβεστική: Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς το επόμενο 48ωρο
Λόγω των θυελλωδών ανέμων
Πυροσβεστική: Προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς το επόμενο 48ωρο
Τον αυξημένο κίνδυνο για φωτιές το επόμενο 48ωρο επισημαίνει η πυροσβεστική υπηρεσία. Ο λόγος είναι η ραγδαία επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός, αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη, 28 Μαρτίου.
Ο καιρός την Τρίτη (28.03.2023), αλλά και την Τετάρτη (29.03.2023) θα είναι χειμωνιάτικος με βροχές και καταιγίδες. Επίσης, θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να «χτυπήσουν» όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δημιουργούν φόβους στην πυροσβεστική υπηρεσία για φωτιές.
Για τον λόγο αυτόν, ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός κάνει σύσταση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί το επόμενο 48ωρο.
Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ, οι άνεμοι, μετά τη ραγδαία αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός, θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί, έντασης 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που κάνει ευκολότερη την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.
Έτσι, οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν το κάψιμο κλαδιών, αλλά και οποιαδήποτε άλλη θερμή εργασία στην ύπαιθρο.
Καιρός – Meteo: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Αύριο η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 16, στη Θεσσαλία από 7 έως 17, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στη Στερεά από 6 έως 17, στην Πελοπόννησο από 4 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 15, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 17, στις Κυκλάδες από 9 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.
Στην Αττική αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις από αύριο το πρωί, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τρία έως πέντε μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα τέσσερα έως έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις έως αύριο το πρωί ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τρία έως πέντε μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα τέσσερα έως έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυνική απάντηση σε όσους τον προέτρεψαν να «κατεβάσει» το βίντεο
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.