Ελλαδα

Ένταση στην Ξάνθη μετά τη δολοφονία του 47χρονου - Φόβοι για νέα αντίποινα

Συγκέντρωση κατοίκων έξω από το δημαρχείο του Δροσερού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία στην Ξάνθη - Ένταση από κατοίκους στο Δροσερό
© xanthipost.gr

Δολοφονία στην Ξάνθη: Ένταση στο Δροσερό - Φόβοι για αντίποινα - Προφυλάκιση του 36χρονου και των συνεργών του

Συνεχίζεται η ένταση στην Ξάνθη μετά τη δολοφονία του 47χρονου στον οικισμό Δροσερό. Ο 36χρονος δράστης του εγκλήματος, οι δύο γιοί του και ο γαμπρός του μετά την απολογία τους οδηγήθηκαν στη φυλακή, ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Σήμερα Τετάρτη (22.3), κάτοικοι από τον οικισμό του Δροσερού συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Ξάνθης, λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση της προφυλάκισης των τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ και εξ επαφής δολοφονία του 47χρονου. Οι κάτοικοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά του δράστη και των τριών συνεργών του, ζητούσαν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπροστά στο δημαρχείο αναπτύχθηκαν άντρες των ΜΑΤ χωρίς ωστόσο να προκληθούν επεισόδια. Αργότερα η συγκέντρωση διαλύθηκε, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις της Ξάνθης βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή για τον κίνδυνο ξεσπάσματος βεντέτας και νέων αντιποίνων για τη δολοφονία.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ -«ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»!

Ο απολογισμός της μεγάλη αναταραχής και των επεισοδίων που ξέσπασαν στον οικισμό του Δροσερού μετά τη δολοφονία και την ταφή του 45χρονου, είναι ένα καμένο σπίτι ολοσχερώς, ένα διώροφο σπίτι καμένο στο εσωτερικό του, δύο καμένα παραπήγματα και δυο καμένα αυτοκίνητα, όλα ιδιοκτησίας του 36χρονου δράστη και του αδελφού του.

To χρονικό του εγκλήματος στην Ξάνθη

Το έγκλημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (18.3). Ο 36χρονος με άλλους τρεις άντρες, αφού έψαξαν για χρήματα, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 47χρονο μέσα στο σπίτι που έμενε σε καταυλισμό Ρομά μπροστά στα μάτια της γυναίκας και των παιδιών του. Το θύμα μετά τους 5 πυροβολισμούς εξ επαφής στο κεφάλι, μεταφέρθηκε από τους συγγενείς του στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο κατέληξε. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο 36χρονος δράστης φέρεται να είχε λογοδοτήσει το γιο του με την 15χρονη εγγονή του θύματος, αλλά το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Ο 36χρονος λίγο πριν παραδοθεί ανήρτησε βίντεο στο TikTok, στο οποίο εξηγεί αρχικά τους λόγους για τους οποίους πυροβόλησε το θύμα. Στο βίντεο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο στυγερό έγκλημα, αποκαλώντας μάλιστα το θύμα του «ρουφιάνο». «Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους», υποστήριξε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος στο βίντεο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crcwrdy84fdt)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ