- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βιομηχανικά Διδακτορικά: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις χρηματοδότησης
Ποιοι οι δικαιούχοι - Πόσο θα διαρκέσει το πρόγραμμα
Βιομηχανικά Διδακτορικά: Ο σκοπός και η διάρκεια του έργου - Η δήλωση της Νίκης Κεραμέως
Η υλοποίηση του έργου «Βιομηχανικά Διδακτορικά» ξεκινά από το Υπουργείο Παιδείας. Δικαιούχοι-Τελικοί Αποδέκτες είναι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις/Βιομηχανίες.
Τα ΑΕΙ καλούνται, σε συνεργασία με Επιχειρήσεις/Βιομηχανίες, να υποβάλουν προτάσεις, με στόχο την από κοινού με έναν υποψήφιο/α Διδάκτορα υλοποίηση ενός «Βιομηχανικού Διδακτορικού». Η χρηματοδότηση των εν λόγω ερευνητικών έργων έχει ως σκοπό τη διεξαγωγή βιομηχανικής ή εφαρμοσμένης έρευνας, η οποία αναμένεται ότι θα οδηγήσει στην εξαγωγή ερευνητικών αποτελεσμάτων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ερευνητικών έργων ανέρχεται σε 36 εκατομμύρια ευρώ, 21 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και Συνεισφορά Εθνικού ΠΔΕ και 15 εκατομμύρια ευρώ που χρηματοδοτούνται μέσω Ιδιωτικής Συμμετοχής.
Βιομηχανικά Διδακτορικά: Πόσο θα διαρκέσει το πρόγραμμα - Ποιος ο στόχος
Το πρόγραμμα «Βιομηχανικά Διδακτορικά» θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2025, με ελάχιστη επιλέξιμη διάρκεια τους 24 μήνες. Το έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ισχυρών και γόνιμων δεσμών ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό/βιομηχανικό χώρο, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλους τους συνεργαζόμενους φορείς. Επίσης, στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων στον παραγωγικό τομέα μέσα από την εστιασμένη βιομηχανική έρευνα καθώς και στην αντίστοιχη μεταφορά τεχνογνωσίας από τα ελληνικά Πανεπιστήμια στις επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η Τετάρτη 29/3/2023 και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού της Δράσης.
Βιομηχανικά Διδακτορικά - Νίκη Κεραμέως: «Μία νέα εποχή ξεκινά»
«Το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό των Πανεπιστημίων μας, μέσω των βιομηχανικών διδακτορικών, συναντιέται με την παραγωγική οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία, σε μία σύζευξη που οδηγεί σε απτά αποτελέσματα προς όφελος της βιομηχανίας και της κοινωνίας, δίνοντας λύσεις σε υπαρκτές ανάγκες. Η καινοτομία στην έρευνα και η παραγωγή επιστημονικής γνώσης, ως αναπόσπαστο όχημα συλλογικής προόδου, μπορούν, με τη δημιουργία νέων θεσμικών εργαλείων, να διαχέονται στην κοινωνία. Μία νέα εποχή ξεκινά, με την αξιοποίηση της πολύτιμης δημιουργικότητας και επιστημοσύνης των νέων μας από τη βιομηχανία της χώρας, σε ένα οικοσύστημα αυξημένης ανταγωνιστικότητας και έντασης γνώσης», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως για τα «Βιομηχανικά Διδακτορικά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.