Ελλαδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις © EUROKINISSI

Απεργία για τα Τέμπη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστημίου και στην οδό Σταδίου.

Πώς κινούνται μετρό, τραμ, λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ.

Τα λεωφορεία θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, οι Γραμμές 1, 2, 3 του Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από  τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και «ΟΜΟΝΟΙΑ»  θα παραμείνουν κλειστοί  και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34

Τραμ

Οι πρώτοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 10:18
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 09:58
  • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 09:55
  • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 10:07

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
  • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
  • από Ασκ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
  • από Ασκ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
  • από Ασκ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
  • από Αγ. Τριάδα προς Ασκ. Βούλας στις 14:19
  • από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη και τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει επίσης στην απεργία.

Η απεργία αρχίζει στις 00.01 της 16ης Μαρτίου και θα λήξει στις 24.00, όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΠΝΟ.

Το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Η Ομοσπονδία μας προβάλλει και υπογραμμίζει, για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές-μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος».

Χωρίς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ).

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών στην απεργία, από 00:01 έως 24:00 τοπική ώρα, η AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του εσωτερικού και του εξωτερικού δικτύου.

Oι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους. Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων που επηρεάζονται παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ