Ελλαδα

Έως το Πάσχα θα γνωρίζουν οι 77.000 υποψήφιοι τα αποτελέσματα για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Τι απαντά ο πρόεδρος του οργανισμού για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΣΕΠ: Τα δεδομένα για τα αποτελέσματα και τι ισχύει με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό.
77.000 υποψήφιοι συμμετείχαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ © Eurokinissi

ΑΣΕΠ: Τα δεδομένα για τα αποτελέσματα και τι ισχύει με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό.

Έως το Πάσχα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα που αφορούν τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου και στον οποίο έλαβαν μέρος 77.000 υποψήφιοι.

Αρκετοί υποψήφιοι ωστόσο έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του ΑΣΕΠ να λάβει ως σωστές όλες τις απαντήσεις και στις 17 ερωτήσεις μαθηματικού συλλογισμού, που παρουσιάστηκαν προβλήματα στις εκτυπώσεις των θεμάτων, καθώς κρίνουν την απόφαση άδικη για τις δικές τους επιδόσεις.

Επίσης, αντιδράσεις έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι η μετάδοση των θεμάτων πραγματοποιήθηκε με αρκετή καθυστέρηση σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, «με αποτέλεσμα κάποιοι υποψήφιοι να βρίσκονται σε δυσμενέστερη μοίρα, αφού ταλαιπωρήθηκαν», όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις υποψηφίων στα κοινωνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι σε 55 εξεταστικά κέντρα από τα 527 που λειτούργησαν σε όλη τη χώρα, στις φωτοτυπίες που μοιράστηκαν στους υποψηφίους σε 17 ερωτήσεις δεν φαινόταν σωστά η γραμμοσκίαση στα σχήματα που συμπεριλαμβάνονταν, με αποτέλεσμα να υπάρξει αδυναμία κατανόησης.

Το ΑΣΕΠ αποφάσισε να λάβει ως σωστές όλες τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις καθώς αν τις διέγραφε κάποιοι υποψήφιοι που είχαν απαντήσει σωστά σε αυτές και λάθος σε άλλες θα βρίσκονταν ξαφνικά «κάτω από τη βάση».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr5vx1h5dveh)

Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που υπήρξε «αστοχία» σε τόσο μεγάλο αριθμό ερωτήσεων, ωστόσο από την άλλη επισημαίνουν ότι είχαν ληφθεί μέτρα (προμήθεια tonner – καταγραφή φωτοτυπικών σε όλα τα εξεταστικά κέντρα) και προσθέτουν ότι η απεικόνιση σχημάτων έχει ιδιαίτερη δυσκολία.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις για διευκρινίσεις που δόθηκαν μετά την αποχώρηση κάποιων υποψηφίων, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι όποιες διευκρινίσεις αφορούν αυτές τις 17 ερωτήσεις, οπότε «με την απόφαση του Συμβουλίου να εκληφθούν ως σωστές όλες οι απαντήσεις δεν υπάρχει κάποιο θέμα».

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Εξηγήσεις για τον θόρυβο που δημιουργήθηκε

Την ίδια στιγμή, πολλοί υποψήφιοι καταφέρονται εναντίον του ίδιου του διαγωνισμού ως σύστημα επιλογής για θέσεις στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι οι σπουδές τους θα έπρεπε να επαρκούν. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση όσον αφορά το κύρος του διαγωνισμού».

Το Συμβούλιο σε αυτή τη φάση φωτογραφίζει τα απαντητικά δελτία με καλυμμένα τα ονόματα, έτσι ώστε όταν τα ονόματα αποκαλυφθούν προκειμένου να καταρτιστεί η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων να μην μπορεί να υπάρξει υπόνοια παρέμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό δεν θα προσληφθούν άμεσα, αλλά θα αποτελέσουν τη δεξαμενή από την οποία θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των επόμενων δύο ετών στο Δημόσιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ