Ελλαδα

Αρνείται κάθε κατηγορία ο 30χρονος ύποπτος για τη γυναικοκτονία στην Πάφο

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα και οι αντιφάσεις στην κατάθεσή του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 28χρονη Αλέσια Μπίκοβα
© Facebook

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Ο 30χρονος ύποπτος, οι κατηγορίες, τα ευρήματα του ιατροδικαστή και οι αντιφάσεις στην κατάθεση

Αρνείται κάθε κατηγορία ο 30χρονος άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία της 28χρονης συντρόφου του, Λέσια Μπίκοβα, στην Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο. Η νεκροψία - νεκροτομή έδειξε ότι η γυναίκα αφού βιάστηκε, στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια ο δράστης σκηνοθέτησε πτώση της στο γκρεμό ως συνέπεια ατυχήματος. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θανούσα έφερε κάταγμα στο υοειδές οστό που παραπέμπει σε στραγγαλισμό. Άλλα τραύματα φαίνεται να προκλήθηκαν πριν από τον θάνατό της. Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», έπειτα από τα ευρήματα αυτά, ο σύντροφος της Μπίκοβα, ηλικίας 30 ετών, ομογενής μόνιμος κάτοικος Κύπρου, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για φόνο εκ προμελέτης. Μετά τη σύλληψη του, ο ύποπτος υποβλήθηκε σε σχετικούς ελέγχους από τους οποίους βρέθηκε θετικός σε χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Όπως πληροφορούμαστε, εξετάζεται και το παρελθόν του. Και αυτό γιατί φέρεται να υπήρξε πληροφορία ότι είχε καταγγελθεί παλαιότερα για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας.

Τι υποστηρίζει ο συλληφθείς για τη δολοφονία της 28χρονης στην Πάφο

Ο ύποπτος αρνείται κάθε σχέση με τη δολοφονία της 28χρονης, εμμένοντας ότι μετά από διασκέδαση σε κέντρο αναψυχής της Πάφου μετέβησαν στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου η 28χρονη ήθελε να φωτογραφηθεί. Εκεί συνέβη το ατύχημα, κατά τον ισχυρισμό του.

Οι Αρχές, μετά τα ευρήματα των ιατροδικαστών, ωστόσο, θεωρούν δεδομένη την εγκληματική ενέργεια και συνεχίζουν τις έρευνες προς την κατεύθυνση αυτή. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο δράστης του εγκλήματος να τέλεσε την αποτρόπαια πράξη σε άλλο χώρο και να μετέφερε την ήδη νεκρή γυναίκα στην τοποθεσία ανεύρεσης της, προκειμένου να στήσει την ιστορία που είπε στις Αρχές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr5gw3q5olq9)

Η 28χρονη είχε έρθει στην Πάφο τον Ιανουάριο - Το χρονικό του εγκλήματος

Η Λέσια Μπίκοβα διαπιστώθηκε ότι ήλθε στην Κύπρο στις 6 Ιανουαρίου με άδεια επισκέπτη, λόγω και της ρωσικής εισβολής στην πατρίδα της, ωστόσο, εξετάζονται πληροφορίες για προηγούμενες επισκέψεις της στο νησί.

Το πτώμα της 28χρονης εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού. Ο σύντροφος της είχε από την πρώτη στιγμή ισχυριστεί στους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στη σκηνή ότι επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα στην προσπάθεια της φίλης του να βγάλει φωτογραφίες. Είπε συγκεκριμένα ότι η 28χρονη πήγε πολύ κοντά στην άκρη του γκρεμού για να πετύχει ένα καλό πλάνο της ίδιας με το φυσικό μνημείο πίσω της και ότι έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος.

Ο 30χρονος προσήχθη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών μέχρι την ολοκλήρωση των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. Ο 30χρονος ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, ανακρινόμενος περιέπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Σημαντικότερη από αυτές, το σημείο που έδειχνε στους αστυνομικούς ότι έπεσε η νεαρή γυναίκα. Συγκεκριμένα, ο φίλος της και φερόμενος δράστης της δολοφονίας της, υπέδειξε τέσσερα διαφορετικά σημεία στους αστυνομικούς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cr5y2dw8vbk1)

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο και sigmalive

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ