- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανεπιστήμιο Αθήνας: Συνεχίζεται η κατάληψη
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διοικητικούς στις 11 π.μ.
Μέχρι τουλάχιστον σήμερα Τρίτη πρωί θα συνεχιστεί η κατάληψη στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστήμιου της Αθήνας, καθώς στις 11 π.μ. οι καταληψίες φοιτητές έχουν καλέσει σε συγκέντρωση συμπαράστασης υπέρ των κινητοποιήσεων του σωματείου των διοικητικών υπαλλήλων και εναντίον του πρύτανη κ. Φορτσάκη.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη ξεκίνησε χτες, με την παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διευκόλυναν συγκεντρωμένους φοιτητές να καταλάβουν το κτίριο. Οι φοιτητές συμπαρίστανται σε κινητοποιήσεις διοικητικών, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει για σήμερα Τρίτη στάση εργασίας.
Η ανακοίνωση του πρύτανη: «Σήμερα (Σ.Σ. Χτες) το πρωί τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ. Αλεξόπουλος, Μαντάς και η κυρία Φωτίου, εισήλθαν χωρίς άδεια στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α., διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο. Οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο Κεντρικό Κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. και την απομάκρυνση των Αστυνομικών Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι Αστυνομικές Δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.
Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους Βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν την στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση-συνέλευση σε αίθουσα του Κτηρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων!
Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού».
Αντίθετα, «τα Πανεπιστήμια δε θα γίνουν φυλακές» επισημαίνει η «Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων», καταγγέλοντας φαινόμενα αυταρχισμού. Και κάνει λόγο για επικίνδυνους πρυτάνεις, που «ανενδοίαστα και ξεδιάντροπα εκτελούν ταυτόχρονα επιχειρηματική δραστηριότητα και τολμούν να βάλουν κάγκελα στα Πανεπιστήμια».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.