Ελλαδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες ντροπής με την ηλικιωμένη στον Ωρωπό

Οργή για το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ωρωπός: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, το πόρισμα της ΕΔΕ θα πάει στον εισαγγελέα», λέει ο δήμαρχος
© GRTIMES

Ωρωπός: Εικόνες ντροπής με ηλικιωμένη - Το πλύσιμο από νοσηλευτές σε πυλωτή πολυκατοικίας

Παρέμβαση εισαγγελέα υπήρξε για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό. Νοσηλευτές καταγράφηκαν να πλένουν με λάστιχο ποτίσματος ηλικιωμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Ο κ. Ελευθεριάνος μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο την ανήμπορη γυναίκα, για να την αναλάβει, παρενέβη, σημειώνοντας ότι οι εικόνες προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα και απαιτούν άμεση απόδοση ευθυνών.

Την προκαταρκτική ποινική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Οι διασώστες είπαν ότι η γυναίκα τούς ζήτησε να την πλύνουν», λέει ο δήμαρχος Ωρωπού

«Απόλυτα ντροπιαστικό» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Ωρωπού το γεγονός ότι πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου έπλυνε με το λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα σε πυλωτή πολυκατοικίας. Όπως σημειώνει, «οι διασώστες είπαν ότι η γυναίκα τούς ζήτησε να την πλύνουν». Ήδη για τις εικόνες που έχουν βρει το φως της δημοσιότητας έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, οι δύο άνδρες που απεικονίζονται στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι «πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος». Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο κ. Γιασημάκης είπε ότι «αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ωρωπού, η ηλικιωμένη που φαίνεται στη φωτογραφία είναι μια 69χρονη για την οποία υπήρχαν διαμαρτυρίες ότι είναι σε κακή κατάσταση και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Όσον αφορά το ασθενοφόρο που παρενέβη είπε ότι «κλήθηκε το ασθενοφόρο να πάει στη συγκεκριμένη οικία γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι μυρίζει άσχημα και ότι η γυναίκα δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Το όχημα ανήκει στον Δήμο και τη διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία. Πηγαίνει τους ασθενείς σε δημόσιο νοσοκομείο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μάς είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

«Επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο», κατέληξε ο δήμαρχος Ωρωπού.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cqz2ui997vjd)

Πλεύρης για Ωρωπό: Οι διευκρινίσεις για το «άθλιο περιστατικό»

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε διευκρινίσεις για το περιστατικό. «Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ