Ελλαδα

Μαθήτριες Γυμνασίου στον Βόλο έβρισαν και χτύπησαν καθηγητή τους

Το περιστατικό εν ώρα μαθήματος και η επίθεση στο διάλειμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θρανία μέσα σε σχολική αίθουσα
© Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βόλος: Η επίθεση μαθητριών Γυμνασίου σε καθηγητή μετά από περιστατικό μέσα στην τάξη

Δύο μαθήτριες Γυμνασίου στον Βόλο φέρεται να έβρισαν και να έσπρωξαν από τη σκάλα καθηγητή τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το περιστατικό σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Η μία από τις δύο μαθήτριες άργησε να μπει στη σχολική αίθουσα για μάθημα μετά το διάλειμμα. Όταν άνοιξε την πόρτα να μπει μέσα, ενώ το μάθημα είχε ξεκινήσει, ο καθηγητής την ενημέρωσε ότι μπορεί να καθίσει και να παρακολουθήσει, αλλά ότι θα έπαιρνε απουσία επειδή άργησε. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μαθήτρια διαμαρτυρόμενη κάθισε στο θρανίο της και λίγο αργότερα σηκώθηκε να φύγει και πάλι χωρίς να ζητήσει άδεια. Εκείνη την ώρα εμφανίστηκε στην πόρτα της αίθουσας η φίλη της και συμμαθήτριά της από διαφορετικό τμήμα και απαίτησαν να καθίσουν μαζί για να κάνουν μάθημα. Όταν ο καθηγητής αρνήθηκε, εκείνες βγήκαν έξω από τη σχολική αίθουσα βρίζοντας τον καθηγητή τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες εκπαιδευτικών, μόλις χτύπησε το κουδούνι για το διάλειμμα, τα δύο κορίτσια περίμεναν τον καθηγητή και τον έβρισαν χυδαία, ενώ μία εκ των μαθητριών του επιτέθηκε. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι άρχισε να τον χτυπά στο στήθος και στην κοιλιά. Εκπαιδευτικός, στην προσπάθειά της να απομακρύνει τα κορίτσια, δέχθηκε και εκείνη επιθέσεις. Μάλιστα, όταν ο καθηγητής γύρισε την πλάτη του για να φύγει και να μη δώσει συνέχεια στο συμβάν, η μαθήτρια πήρε φόρα και πήγε να τον σπρώξει από τις σκάλες. Εκείνος πήδηξε από μόνος του από τη σκάλα και κατάφερε να κρατηθεί όρθιος χωρίς να τραυματιστεί.

Τα δύο κορίτσια κλήθηκαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων να λογοδοτήσουν για την ακραία βίαιη συμπεριφορά τους, εμφανίστηκαν όμως σε κατάσταση αμόκ. Συνέχισαν να βρίζουν τους καθηγητές και χρειάστηκε πολλή ώρα μέχρι να ηρεμήσουν. Η εισαγγελία ανηλίκων ενημερώθηκε για το περιστατικό και αναμένεται να γίνει και νέα συνάντηση, με εκπαιδευτικούς του σχολείου. Επιπλέον, αποφασίστηκε η απομάκρυνση των δύο μαθητριών από το συγκεκριμένο σχολικό περιβάλλον.

Με πληροφορίες από «Ταχυδρόμο» και gegonota.news

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ