Ελλαδα

Εγκληματική οργάνωση απειλούσε και εκβίαζε καταστηματάρχη στην Αγία Βαρβάρα

Ζητούσε 100.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
© Nikos Libertas / SOOC

Αγία Βαρβάρα: Απειλές και εκβιασμός καταστηματάρχη από εγκληματική οργάνωση - Παλιοί γνώριμοι της ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες

Το σώμα Δίωξης Εκβιαστών εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία, με απειλές, απαιτούσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό 100.000 ευρώ από ιδιοκτήτη καταστήματος ρούχων στην Αγία Βαρβάρα

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, συνελήφθησαν την Πέμπτη (2.3) στην Αγία Βαρβάρα, 43χρονος και 38χρονη, που κατηγορούνται κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, απόπειρα εκβίασης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται το αρχηγικό μέλος της συμμορίας, ένας 46χρονος που είναι φυλακισμένος, και ακόμα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. και για ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι - όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα- το τελευταίο διάστημα απαιτούσαν από τον καταστηματάρχη να τους καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους, απειλούσαν τη ζωή, τόσο του ίδιου, όσο και μελών της οικογένειάς του. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην προσπάθεια των κατηγορούμενων να τον "πείσουν" για τις προθέσεις τους, με εντολή του 46χρονου φυλακισμένου, προμηθεύτηκαν κατάλληλο οπλισμό και πυροβόλησαν μία φορά το αυτοκίνητο του καταστηματάρχη, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και σε κελί φυλακών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα, καθώς και εξάρτημα όπλου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ