Ελλαδα

Αλλάζει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Η πρόγνωση για σήμερα και τις προσεχείς ημέρες, από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρόγνωση καιρού για την Καθαρά Δευτέρα 2023 - Νεφώσεις και βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας - Πού θα εκδηλωθούν φαινόμενα κακοκαιρίας.
Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα © Menelaos Myrillas/SOOC

Η πρόγνωση καιρού για την Καθαρά Δευτέρα 2023 - Νεφώσεις και βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας - Πού θα εκδηλωθούν φαινόμενα κακοκαιρίας.

Την Καθαρά Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, φαινόμενα που το μεσημέρι θα περιοριστούν κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη.

Υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στη νότια χώρα μετά το μεσημέρι. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 19-20 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 Μποφόρ και στο Ιόνιο τα 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 και τοπικά 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Πρόγνωση για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, βαθμιαία όμως από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 1 Μαρτίου

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 2 Μαρτίου

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην ανατολική νησιωτική χώρα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ