Ελλαδα

To «ύποπτο πακέτο» έξω από το Ρωσικό προξενείο είχε τελικά...πιτόγυρα

Πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 To «ύποπτο πακέτο» έξω από το Ρωσικό προξενείο είχε τελικά...πιτόγυρα

Θεσσαλονίκη: To «ύποπτο πακέτο» έξω από το Ρωσικό προξενείο είχε τελικά...πιτόγυρα

Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Δημοσθένους στο κέντρο της πόλης, από κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Η έκρηξη προκλήθηκε με κανονάκι από πυροτεχνουργό που φορούσε ειδικά διαμορφωμένη στολή, προκειμένου το ύποπτο αντικείμενο να διασπαστεί σε πολλά κομμάτια, έτσι ώστε στη συνέχεια να διερευνηθεί με τη βοήθεια και της σήμανσης εάν η σακούλα περιείχε κάτι ύποπτο.

Λίγο μετά τις 5 σήμερα το απόγευμα, ένα άνδρας, φορώντας μαύρα ρούχα, πέρασε τρέχοντας μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο και πέταξε μία μαύρη σακούλα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, η σακούλα είχε πάνω της την επιγραφή «ρωσικός κόσμος». Μέσα στη σακούλα υπήρχαν χαρτιά και σάντουιτς με γύρο. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν γίνει και άλλες ακτιβιστικές ενέργειες που έφεραν την επιγραφή «ρωσικός κόσμος».

Μέχρι να ανοίξει η οδός Μητροπόλεως η διέλευση των ΙΧ δεν επιτρεπόταν τουλάχιστον μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ανάμεσα στα οχήματα που υποχρεώθηκαν να σταματήσουν ήταν και ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ το οποίο αποβίβασε τους επιβάτες του, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ