Ελλαδα

Οι 8 περιοχές με παγετό σήμερα το πρωί

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγετός το πρωί της Δευτέρας (20/2) σε περιοχές της χώρας
Παγετός το πρωί της Δευτέρας (20/2) σε περιοχές της χώρας © EUROKINISSI

Καιρός - Οι περιοχές με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες - Η πρόγνωση για σήμερα Δευτέρα (20/2)

Με τσουχτερό κρύο ξεκίνησε ο καιρός σήμερα Δευτέρα (20/2). Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Οχυρό Νευροκοπίου με -3.1°C.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της ημέρας, παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Οι 8 περιοχές με παγετό σήμερα το πρωί

Η πρόγνωση καιρού για σήμερα Δευτέρα (20/2)

Νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια αναμένονται σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη. Μικρή πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών με εξαίρεση τα δυτικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση καιρού, αναμένονται νεφώσεις και σποραδικές βροχές στη Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στην Στερεά από 3 έως 18, στην Πελοπόννησο από 2 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 5 έως 16 και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και στα βόρεια 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ